Marjat & hyvinvointi

Mitan täyttyminen on iloinen asia, kun mitan täytteenä on suomalaisia marjoja. Suosittelemme syömään niitä 2 dl päivässä, niin pysyt vahvana.  

Suomalaiset marjat ovat kuin pieniä sankareita, joissa piisaa kuituja, vitamiineja, folaatteja, kivennäsiaineita ja makua – voit käyttää suomalaisia marjoja kuumentamatta, jolloin nämä hyvyydet säilyvät. 

Pysyäksesi kunnossa huolehdithan muutenkin tasapainoisesta ja monipuolisesta ruokavaliosta sekä terveellisistä elämäntavoista. 

Katso marjojen hyväksytyt terveysväitteet.

Mansikka

SISÄLTÄÄ RUNSAASTI C-VITAMIINIA, FOLAATIN LÄHDE, RUNSASKUITUINEN

Nautitko kesän valoisista öistä ja aurinkoisista poutapäivistä? Herkullisessa mansikassa voit nämä maistaa ja samalla voit saada lisää virtaa, koska mansikan luontaiset C-vitamiini ja folaatti auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Lue lisää

Vadelma

C-VITAMIININ LÄHDE, FOLAATIN LÄHDE, RUNSASKUITUINEN

Kun kaipaat arkeesi luksusta tai juhlahetkeesi ripauksen blingblingiä, kokeile hurmaavan aromaattista vadelmaa. Suositun makunsa lisäksi vadelmasta löytyy myös poveria luontaisten C-vitamiinin ja folaatin muodossa, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Lue lisää

Mustaherukka 

SISÄLTÄÄ RUNSAASTI C-VITAMIINIA, E-VITAMIININ LÄHDE, SISÄLTÄÄ RUNSAASTI K-VITAMIINIA, KALIUMIN LÄHDE, RUNSASKUITUINEN

Kun nautit pimenevistä elokuun illoista, luultavasti rakastat mustaherukoita. Intensiivinen ja tumman vivahteikas mustaherukka varastaa aina shown – mustaherukoissa on huomattavasti enemmän C-vitamiinia kuin vastaavassa määrässä appelsiinia. C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Lue lisää

Punaherukka 

SISÄLTÄÄ RUNSAASTI C-VITAMIINIA, KALIUMIN LÄHDE, RUNSASKUITUINEN 

Jos haaveilet, että voisit olla jatkuvasti ystäviesi keskellä pirteänä kuin punaherukat tertussa, kannattaa popsia näitä pirskahtelevan raikkaita marjoja. Punaherukat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. 

Lue lisää

Mustikka 

E-VITAMIINI, RUNSASKUITUINEN 

Voit melkein kuulla titityyn laulavan metsässä ja tuntea kesäisen sateen poskillasi, kun maistat lempeää ja intensiivisen sinistä mustikkaa. Mustikoista saat myös E-vitamiinia, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Lue lisää

Puolukka  

RUNSASKUITUINEN 

Kun saat energiaa mäntymetsistä ja syksyn kirpeän kuulaista aamuista, et voi elää ilman puolukoita. Raikasta puolukoilla ruuat ja smoothiet ja helli vatsaasi näillä runsaskuituisilla metsiemme marja-aarteilla.

Lue lisää

Raparperi 

KALIUMIN LÄHDE, RUNSASKUITUINEN 

Raparperissa on kuulemma enemmän kevään raikasta makua kuin kiusauksia Eedenin puutarhassa. Raparperin maku on kuin lupaus saapuvasta kesästä ja siksi raparperiherkut kuuluvatkin monen suomalaisen alkukesään. Raparperi on myös kaliumin lähde. Kalium edistää verenpaineen pysymistä normaalina

Lue lisää

Tyrni 

SISÄLTÄÄ RUNSAASTI C-VITAMIINIA, E-VITAMIININ LÄHDE, K-VITAMIININ LÄHDE, TIAMIININ (B1) LÄHDE, RUNSASKUITUINEN  

Tässä on särmä marja, joka on tarkoitettu rohkeille suunnannäyttäjille, jotka kaipaavat lisää energiaa jokaiseen päivään. Tyrnimarjan maku on lämpimän mausteinen ja väri kullan keltainen – kuin elokuun auringon säteet. Tyrnimarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Lue lisää