Raparperi

Rheum rhabarbarum

Raparperin maku ja tuoksu on kuin raikas kevättuuli, lupaus saapuvasta kesästä. Raparperissa on kuulemma enemmän makua kuin kiusauksia Eedenin puutarhassa.

Raparperista syödään vain varret. Raparperi kannattaa kypsentää sen sisältämän oksaalihapon takia – keitä sitä vähässä vedessä 10 minuuttia, jolloin se pehmenee ja kirpakkuus laskee. Hyödynnä raparperia esimerkiksi, piirakoissa, kiisseleissä tai hillossa. Muistathan käyttää raparperin kanssa esimerkiksi maitotuotteita tai kalsiumrikastettuja kasvimaitoja, sillä raparperin oksaalihappo sitoo elimistön kalsiumia.

  • Kaliumin lähde 320 mg (16 %*)
  • Runsaskuituinen 4,1 g/100 kcal

Ravintoaineen määrä / 100 g (suluissa on esitetty osuus päivittäisen saannin vertailuarvosta).

Pysyäksesi kunnossa huolehdithan tasapainoisesta ja monipuolisesta ruokavaliosta sekä terveellisistä elämäntavoista. Katso marjojen hyväksytyt terveysväitteet.