Viljelijätarinat

Esittelyssä Pakkasmarjan sopimusviljelijöitä. Pakkasmarja on viljelijöiden oma marjayritys, joka työllistää 250 sopimusviljelijäperhettä ja ison määrän poimijoita.

Aution Marjatila

Autio marjatila sijaitsee huikean kauniilla paikalla Mustolanmäellä Suonenjoella. Mäeltä avautuu upea jävinäkymä IIsvedelle ja kauas sen taakse.

Lue lisää

Markkanen Saara

Saara Markkanen viljelee mansikkaa ja mustaherukkaa Suonenjoella Pipliakankaan tilalla.

Lue lisää

Häyrinen Ilkka

Virtasalmella, Etelä-Savossa Ilkka Häyrinen viljelee monipuolisesti marjoja yhdessä vaimonsa Arjan kanssa.

Lue lisää

Heikkinen Hannu

Suonenjoella sijaitsevan Perälän tilan historia alkoi, kun Hannun isovanhemmat perustivat tilan asutustilana heti sotien jälkeen.

Lue lisää

Alaja Pasi

Alajan tilalla Vesannolla on tällä hetkellä menossa kolmas sukupolvi. Ennen Pasi Alajaa, on tilaa pyörittänyt hänen isänsä ja isoisänsä

Lue lisää

Karkkonen Veijo

Kuopioon kuuluvassa Karttulassa sijaitseva Jokiniemen tila on ollut Karkkosten suvun omistuksessa jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien.

Lue lisää

Lapp Osmo, Aki ja Liisamaija

Rauhalan tila Joroisten Kerisalossa on ollut Lappien suvun omistuksessa jo vuodesta 1951 lähtien, ja viljelyn tilalla aloitti aikoinaan Osmon isä Veikko Ilmari Lappi.

Lue lisää

Paananen Timo

Selänteen tilan tarina alkoi Suonenjoen Kärkkäälässä jo 1900-luvun alussa lypsykarjan parissa. Marjanviljely tuli kuvioihin 40-luvulla, kun Timon pappa alkoi viljelemään tilalla mansikkaa.

Lue lisää