Kuormitamme mahdollisimman vähän ympäristöä

Raaka-aineemme ovat luonnon aarteita, joten meille olennaista on suojella niiden kasvuympäristöä ja tehdä asiat oikein ja puhtaasti, jotta jatkossakin kotimaiset marjat olisivat niitä kaikkein turvallisimpia ja terveellisimpiä.

Kehitämme tilojamme ja toimintaamme mahdollisimman ilmastoviisaiksi.

Hiilijalanjälkilaskentaa yhteistyössä Biocoden kanssa

Olemme aloittaneet hiilijalanjälkilaskennan satokaudella 2022. Pakkasmarjan mansikoiden hiilijalanjälki on laskettu. Tulemme vahvistamaan tulevalla satokaudella tuottajapohjaista laskentaa, jolloin pystymme tuomaan tiedon jo tuotepakkauksiimme ja useammalle marjalle.

Tämän hetkinen tulos mansikalle on 0,55 kgCO2e/kg, ja tämä kattaa n. 6% alkutuotannosta.

Mansikkatuotteemme menee tällä tuottajapohjaisella päivitetyllä kertoimella Biocoden Climate Smart benchmarkissa parhaaseen A-luokkaan.

Helposti kierrätettävät pakkaukset

  • Käytämme pakkauksissamme elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä, kierrätettäviä ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia vaihtoehtoja. Pakkaustemme materiaaleina ovat täysin kierrätettävät polyeteeni ja aaltopahvi.
  • Pakkausten tarkoituksena on suojata tuotteita ja pitää tuotteet käyttökelpoisena säilyvyysajan loppuun asti.
  • Seuraamme aktiivisesti pakkausmateriaalissa tapahtuvaa kehitystä ja etsimme ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.
  • Pakkaukset on myös suunniteltu logistisesti tehokkaiksi.

Kiertotalous ja hävikin pienentäminen

  • Kehitämme tällä hetkellä hävikkituotteita mansikoista. Hyödynnämme näihin tuotteisiin satokaudella tuoremarjakaupassa syntyvää hävikkiä sekä marjoja, jotka eivät esimerkiksi kokonsa puolesta sovellu muihin tuotteisiimme.
  • Tuotannossa syntyneet jätteet (esimerkiksi pahvi, muovi ja vähäinen biojäte) lajitellaan ja kerätään erikseen. Pyrimme vähentämään hävikin ja jätteiden määrää jatkuvasti.

Optimoimme myös logistiikkaamme mahdollisimman tehokkaaksi.

Mansikoilla lämmitetään myös Suonenjoen kiinteistöjä

Käytössämme on energiatehokkaat laitteet ja rakenteet. Myös aurinkoenergia on jatkossa laajasti käytössä. Kylmäaineena on CO2, joka on tällä hetkellä ympäristöystävällisin ratkaisu.

Uusimman pakkasvarastomme kylmäteho on maksimissaan lähes 1000 kW. Kaukolämpöyhteistyöllä Savon Voima ottaa tämän kylmävaraston lauhteet vastaan ja osa siitä on hyödynnettävissä Suonenjoen kaukolämpöverkkoon eli hukkalämmöllä lämmitetään Suonenjoen muitakin kiinteistöjä.

Takaisin Vastuullisuus -sivulle