Marjojen tuoteturvallisuus

Takaamme tuotteidemme turvallisuuden

Käytössämme on tarkat hyväksyntämenettelyt raaka-aineille ja pakkausmateriaaleille. Koko tuotantoprosessin kattava omavalvontamme, jäljitettävyys, sertifioidut elintarviketurvallisuus- ja laatujärjestelmät sekä huolellisesti laaditut tuotetiedot takaavat turvalliset ja laadukkaat tuotteet.

  • Omavalvontamme kattaa koko tuotantoprosessin. Tehtaallamme on tiukat hygieniakäytännöt. Omavalvontasuunnitelman mukaisten tutkimusten avulla ennaltaehkäisemme tekijöitä, jotka voisivat vaarantaa kuluttajan terveyden ja turvallisuuden.
  • Marjojen vastaanottotarkastukset. Kun viljelijä tuo marjansa meille, teemme marjoille vastaanottotarkastuksen. Tarkastuksessa katsomme, että ne täyttävät asettamamme laatuvaatimukset. Näin voit luottaa siihen, että kaupasta saat meiltä vain ykkösluokan marjatuotteita.
  • Yhteistyö Tullilaboratorion kanssa. Ilmoitamme jokaisesta ulkomailta tulevasta marjakuormasta Tullille. He tulevat ottamaan marjoista näytteet, joista tutkitaan kasvinsuojeluainejäämät ja sairautta aiheuttavat mikrobit. Käytämme marjat tuotteissamme vasta, kun olemme saaneet hyväksytyt tulokset näistä tutkimuksista.
  • Torjunta-ainejäämätutkimukset kotimaisista marjoista. Tutkimalla kasvinsuojeluainejäämien tasoa varmistamme, että viljelijöiden toiminta on lainmukaista ja että marjoja on turvallista käyttää. Ilmoitamme viljelijöille heidän marjojaan koskevat tulokset, jolloin he pystyvät tarvittaessa kehittämään  toimintaansa seuraavalla kaudella.

Oivaraportti

Tehokkaat viilennys- ja pakastusprosessit takaavat parhaan laadun

Pakkasmarjan tavoitteena on olla paras marjan laadussa ja tähän on panostettu myös tilojen, prosessien ja kylmätekniikan suunnittelussa. Kylmennysprosessien nopeus ja katkeamattomuus vaikuttaa oleellisesti marjojen laatuun ja kauppakestävyyteen.

Vastaanotamme marjat suoraan kylmiin tiloihin, mistä ne nopeasti siirretään erittäin tehokkaaseen pakotetun ilmankierron viilennykseen tai pakastukseen.

Tavoitteena säilyttää marjojen terveellisyys

  • Prosessoimme marjoja mahdollisimman vähän. Pakastamme marjat nopeasti, jotta marjojen laatu ja terveysominaisuudet säilyvät tuotteissa.
  • Haluamme kehittää mahdollisimman turvallisia ja terveellisiä marjatuotteita.

Tuotetietojen oikeellisuus

Tapoihimme ei kuulu johtaa ketään harhaan. Pakkauksissa näkyvät tuoteinfot ja terveysväittämät perustuvat luotettaviin lähteisiin ja ovat kansallisten ja EU-asetusten mukaiset. Sinun on helppo löytää pakkauksesta marjojemme alkuperä ja tuotteet ovat jäljitettävissä erätunnuksen avulla. Kotimaiset marjatuotteemme ovat 100% kotimaisia aina valmistusta myöten.

Kokonaisia marjoja sisältävät tuotteemme eivät sisällä lisättyä sokeria, joten löydät useimmista pakkauksistamme Sydän-merkin.

Toimintaamme valvotaan myös ulkopuolelta

  • Työskentelemme auditoitujen elintarviketurvallisuus BRC vrs. 8 ja johtamisjärjestelmän ISO 9001:2015 mukaisesti. Näin voimme varmistaa, että toimintamme täyttää tuoteturvallisuus  ja asiakastyytyväisyys vaatimukset.
  • Toimintamme on Pakkaamojen Laatutarha-ohjeiston mukaista ja mahdollistaa Puhtaasti Kotimainen -sirkkalehtimerkin käytön tuoremarjoissamme.
  • Kaikki kotimaisia marjoja sisältävät tuotteemme täyttävät Hyvää Suomesta -merkin vaatimukset.
  • Virallinen Luomuvalvontajärjestelmä takaa, että luomumarjatuotteemme ovat valmistettu luomulainsäädännön mukaisesti aina pellolta ruokapöytääsi asti.

Takaisin Vastuullisuus -sivulle