Facebook Pixel

Jotain ihanuutta!

Marja jäätelö

KUOHKEA MARJAJÄÄTELÖ
SUONENJOELTA

Pakastealtaasta löytyy nyt jotain ihanuutta! Kuohkeaa marjajäätelöä, jossa on huikeat 72 prosenttia kotimaista marjaa. Siis 72 prosenttia marjaa. Siksi nimesimme sen Marjaksi. Marja, jäätelö, joka on marjaa nimeä myöten. Pakkauksetkin on maalattu aidoilla marjoilla!

Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu, siksi tärkeät vitamiinit, mahtava maku ja muut luonnon hyvyydet ovat visusti tallella. Ihana herkku, jota voi nauttia ilman tunnontuskia!

 

 

Mustikka ja mustat marjat

Lue lisää

Mansikka ja punaiset marjat

Lue lisää

Täysin maidoton uutuus jäätelö nyt hyvin varustelluista ruokakaupoissa.
Jos ei löydy, pyydä kauppiastasi tilaamaan.

Usein kysytyt kysymykset

Marjoja ei ole kuumennettu, mikä vähentäisi marjojen vitamiinipitoisuutta. Laskennallisesti mansikka ja punaiset marjat marjajäätelö sisältää C-vitamiinia runsaasti ja folaattiakin 12 % päivittäisestä saantisuosituksesta. Mustikka ja mustat marjat sisältää C-vitamiinia (29 % päivittäisestä saantisuosituksesta) ja K-vitamiiniakin (12 % päivittäisestä saantisuosituksesta). Koska kyseessä on herkuttelutuote, haluamme, että vitamiinit pääsääntöisesti nautitaan pakastemarjojemme muodossa mahdollisimman luonnollisesti.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös jäätelöstä (4/1999) on kumottu 1.7.2012. Markkinoilla on jo vegaanisia jäätelötuotteita, jotka ovat esimerkiksi kookosmaitopohjaisia. Me halusimme tuoda mahdollisimman kotimaisen vaihtoehdon jäätelökategoriaan. Marjajäätelön rakenne on jäätelömäinen, se on helposti pikarista lusikoitavissa ja käyttötarkoitus, rakenne ja maku ovat jäätelöille tyypillisiä.

Tuote ei muutu nestemäiseksi missään vaiheessa vaan pysyy kuohkean vaahtomaisena. Koska käytämme kuumentamatonta marja-ainesta, emme voi luvata kuin yhden päivän säilyvyyden jääkaapissa sulatettuna. Suosittelemme siis lusikoimaan erilliseen tarjoilukippoon sopivan määrän marjajäätelöä ja laittamaan lopun pakkaseen takaisin. Anna kipossa olevan annoksen hiukan sulaa ja nauti!

Sokeri antaa tuotteelle rakennetta ja makua. Haluamme käyttää tuotteessa mahdollisimman luonnonmukaisia makeutusvaihtoehtoja, jota sokeri on. Tuotteen sokerista 1/3 on marjoista peräisin olevaa sokeria.

Tuotteeseen ei ole lisätty suolaa. Osa tuotteen suolasta tulee luomusiirapista ja toinen osa on peräisin marjoissa luontaisesti esiintyvästä natriumista. Suolaa on tuotteessa todella vähän, mutta sen verran, että se vaatii merkitsemisen ainesosaluetteloon.

Emme käytä keinotekoisia maku- tai väriaineita vaan kaikki maku ja väri tulevat marjoista.

Alfa-syklodekstriini luokitellaan liukoisiin kuituihin. Sitä valmistetaan entsymaattisesti GMO-vapaasta maissitärkkelyksestä. Alfa-syklodekstriini on luokiteltu ja hyväksytty EU:ssa uuselintarvikkeeksi, koska sillä ei ole ollut merkittävää käyttöä elintarvikkeena ennen vuotta 1997. Käyttökohderajoituksia tai käyttömäärärajoituksia aineelle ei ole annettu eli se on todettu laajoilla tutkimuksilla turvalliseksi käyttää.

Käytämme sakeuttamisaineita vain niin vähän, kun se on tarpeen toivotun rakenteen saamiseksi. Ilman sakeuttamisaineita tuote olisi nestemäistä ja valuvaa. Guarkumi (guar-kasvista jauhettu jauhe), ksantaanikumi (joka valmistetaan GMO-vapailla mikrobeilla sokerista) ja johanneksenleipäpuu jauhettuna antavat jokainen oman erilaisen toivotun rakenteen tuotteelle.