Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Tässä gluteenittomassa Unelmakakussa yhdistyvät aromikas ja raikas suomalainen vadelma sekä täyteläinen ja makea valkosuklaa. Päällisin puolin kakku näyttää täytekakulta, mutta kyseessä onkin juustokakku valkosuklaamutakakkupohjalla. Vadelmien sijaan voi kakun koristella myös kotimaisilla tuoreilla mansikkalohkoilla!
Keskitaso
Ainekset
Valkosuklaamutakakkupohja
- 150 g valkosuklaata
- 100 g voita
- 2 dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 1/4 tl suola
- 2 kpl kananmuna
- 3 rkl maito
- 2 1/2 gluteeniton jauhoseos tai normaali vehnäjauho
Vadelmajuustokakku-sydän
- 200 g pakkasmarjan puutarhavadelmia
- 1 dl kuohukerma
- 125 g mascarponejuustoa
- 125 g maitorahkaa
- 5 kpl liivatelehtiä
- 2 rkl vettä
Valkosuklaajuustokakku
- 150 g valkosuklaa
- 3 dl kuohukerma
- 125 g mascarponejuusto
- 125 g maitorahka
- 4 kpl liivatelehtiä
- 4 rkl vettä
Valmistus
Ensin valmistetaan valkosuklaamutakakkupohja
Aloita kakun tekeminen ottamalla vadelmarasia pakastimesta pöydälle odottamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele ja jauhoita 20cm irtopohjakakkuvuoka. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi jotta pohja irtoaa vuuasta helposti.
Paloittele valkosuklaa ja voi mikronkestävään sopivan kokoiseen astiaan, koska tähän tullaan lisäämään kaikki aineet. Sulata valkosuklaa-voi seosta mikrossa noin 30 sekuntia kerralla välissä sekoittaen lusikalla kunnes ne ovat sulaneet.
Lisää sekaan sokerit ja suola lusikalla sekoittaen. Älä säikähdä jos voi jää irralleen, vaan lisää seokseen munat yksitellen, sekoittaen kokoajan lusikalla. Lisää seokseen edelleen sekoittaen maito. Lopuksi sekoita jauhot nopeasti sekaan.
Kaada täyte vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 – 25 minuuttia. Pohja on valmis kun se ei ole keskeltä hötkyilevän löysä. Nosta kakku pöydälle jäätymään ja aloita vadelmajuustokakun valmistus.
Vadelmajuustokakku-sydän
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita sekaan mascarpone ja maitorahka. Lisää jo hieman sulaneet vadelmat muutamassa osassa sekoittaen vatkaimella.
Lämmitä vesi mikrossa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet veteen yksitellen, sekoita. Anna hetki jäähtyä.
Ota kakkupohja vuuasta pois ja aseta kakkulautaselle. Laita pohjan päälle 15 cm irtokakkupohjavuuan pelkkä reuna ja paina hieman.
Kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana vadelmaseokseen ja sekoita. Kaada valmis täyte nyt kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään esimerkiksi yön yli ja jatka kakkua seuraavana päivänä. Mikäli haluat kakun nopeasti valmiiksi, laita kakku pakastimeen siksi aikaa kun teet valkosuklaajuustokakun.
Valkosuklaajuustokakku
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa. Anna valkosuklaan jäähtyä hetki. Lisää kerman sekaan mascarpone ja maitorahka. Sekoita. Kaada valkosuklaa seokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Lämmitä vesi mikrossa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä hetki.
Nosta jo valmis kakku pöydälle ja testaa että vadelmajuustokakku on jo hyytynyt. Irrota vadelmajuustokakun ympäriltä vuuan reuna kokonaan pois. Laita koko kakun ympärille irtopohjakakkuvuoka 20 cm sekä leivinpaperista leikattu reunakalvo. Katso että reunakalvo tulee yli vuuan reunan koska kakusta tulee vuokaa korkeampi.
Kaada vielä lämmin liivate seos ohuena nauhana valkosuklaaseokseen kokoajan vatkaten. Kaada nyt täyte vadelmakakkun päälle. Aloita reunoista ja ravistele kakkulautasta jotta täyte valuu pohjalle asti. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla, kuten vadelmilla ja valkosuklaalla, nauti!