Vadelma-kinuskitäytekakku
Aloitimme reseptiyhteistyön Viivin (@Makustella) kanssa❣️Viivi näyttää meille ihastuttavilla videoillaan, kuinka mahtavat marjaherkut syntyvät. Tällä ensimmäisellä videolla syntyy vadelma-kinuskitäytekakku. Koristele kakku kotimaisilla kohmeisilla pakastevadelmilla tai tuoreilla kotimaisilla vadelmilla kesän tullen.
”Kirpsakan vadelman ja makean kinuskin toisiaan täydentävä yhdistelmä vie takuulla kielen mennessään. Kakku maistuu taatusti niin aikuiselle kuin lapsellekin. Tämä kakku sopii loistavasti kevätpäiviin ja kesän odotukseen maukkaiden vadelmien ansiosta. Herkullinen kakku sopii näyttävyytensä vuoksi jopa ylioppilasjuhliin tai muihin kesän karkeloihin.” – Viivi
Valmistus
Kannattaa aloittaa kinuskin valmistamisella, jotta se kerkeää jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen vaahdottamista. Tämä vaihe kannattaa tehdä jo edellispäivänä. Laita pieneen kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma ja lämmitä koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnes seos kiehahtaa. Tämän jälkeen laita kastike viilenemään vähintään kolmeksi tunniksi.
Pohja
Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 20cm olevan kakkuvuoan pohjalle. Voit käyttää irtopohjavuokaa tai tavallista kakkuvuokaa. Voitele vuoka. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
Mittaa samankokoisiin laseihin kananmunat, jauhot ja sokeri. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon sekaan jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla, jotta kuohkeus säilyy.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Vadelmatäyte
Aloita vadelmatäytteen valmistus vatkaamalla vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka sekä marjat. Sulata vadelmat, mikäli käytät pakastemarjoja. Voit myös halutessasi murskata vadelmat sauvasekoittimella. Lisää lopuksi täytteeseen vaniljakreemijauhe. Se jämäköittää täytteen ja näin ollen täyte pysyy paremmin kakun välissä. Sekoita. Laita täyte kylmään, kunnes kakun kokoaminen alkaa.
Kinuskitäyte
Vaahdota kinuskikastike sähkövatkaimella. Mittaa toiseen kulhoon vispikerma ja vaahdota se. Yhdistä vaahdot ja mittaa sekaan vaniljakreemijauhe. Sekoita.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoiluastialle ja kostuta vaniljamaidolla. Lisää puolet vadelmatäytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää hieman yli puolet kinuskitäytteestä. Lisää kolmas kerros, kostuta ja lisää loput vadelmatäytteestä. Nosta viimeinen kerros, kostuta ja koristele jääneellä kinuskitäytteellä. Kinuskitäyte soveltuu erinomaisesti pursottamiseen, joten voit halutessasi pursottaa kakun päälle kauniita ruusukkeita. Viimeistele kakkusi kohmeisilla suomalaisilla vadelmilla tai satokauden aikaan tuoreilla vadelmilla.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- Noin 2 dl vehnäjauhoja
- Noin 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Vadelmatäyte
- 200 g vadelmia
- 2,5 dl vispikermaa
- 200 g maustettua rahkaa
(esim. kuningatar tai vanilja) - 2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kinuskitäyte
Kinuski
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 dl kuohukermaa
Lisäksi
- 2,5 dl vispikermaa
- 3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kostutukseen
- Reilu desilitra maitoa ja teelusikallinen vaniljasokeria
Koristeluun
- Koristeeksi esimerkiksi kohmeisia kotimaisia vadelmia