Facebook Pixel
Vadelma-kinuski-kakku

Vadelma-kinuskitäytekakku

Aloitimme reseptiyhteistyön Viivin (@Makustella) kanssa❣️Viivi näyttää meille ihastuttavilla videoillaan, kuinka mahtavat marjaherkut syntyvät. Tällä ensimmäisellä videolla syntyy vadelma-kinuskitäytekakku. Koristele kakku kotimaisilla kohmeisilla pakastevadelmilla tai tuoreilla kotimaisilla vadelmilla kesän tullen.

”Kirpsakan vadelman ja makean kinuskin toisiaan täydentävä yhdistelmä vie takuulla kielen mennessään. Kakku maistuu taatusti niin aikuiselle kuin lapsellekin. Tämä kakku sopii loistavasti kevätpäiviin ja kesän odotukseen maukkaiden vadelmien ansiosta. Herkullinen kakku sopii näyttävyytensä vuoksi jopa ylioppilasjuhliin tai muihin kesän karkeloihin.”  – Viivi

Valmistus

Kannattaa aloittaa kinuskin valmistamisella, jotta se kerkeää jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen vaahdottamista. Tämä vaihe kannattaa tehdä jo edellispäivänä. Laita pieneen kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma ja lämmitä koko ajan sekoittaen niin kauan, kunnes seos kiehahtaa. Tämän jälkeen laita kastike viilenemään vähintään kolmeksi tunniksi.

Pohja

Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 20cm olevan kakkuvuoan pohjalle. Voit käyttää irtopohjavuokaa tai tavallista kakkuvuokaa. Voitele vuoka. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.

Mittaa samankokoisiin laseihin kananmunat, jauhot ja sokeri. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon sekaan jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla, jotta kuohkeus säilyy.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Vadelmatäyte

Aloita vadelmatäytteen valmistus vatkaamalla vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka sekä marjat. Sulata vadelmat, mikäli käytät pakastemarjoja. Voit myös halutessasi murskata vadelmat sauvasekoittimella. Lisää lopuksi täytteeseen vaniljakreemijauhe. Se jämäköittää täytteen ja näin ollen täyte pysyy paremmin kakun välissä. Sekoita. Laita täyte kylmään, kunnes kakun kokoaminen alkaa.

Kinuskitäyte

Vaahdota kinuskikastike sähkövatkaimella. Mittaa toiseen kulhoon vispikerma ja vaahdota se. Yhdistä vaahdot ja mittaa sekaan vaniljakreemijauhe. Sekoita.

Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoiluastialle ja kostuta vaniljamaidolla. Lisää puolet vadelmatäytteestä pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää hieman yli puolet kinuskitäytteestä. Lisää kolmas kerros, kostuta ja lisää loput vadelmatäytteestä.  Nosta viimeinen kerros, kostuta ja koristele jääneellä kinuskitäytteellä. Kinuskitäyte soveltuu erinomaisesti pursottamiseen, joten voit halutessasi pursottaa kakun päälle kauniita ruusukkeita. Viimeistele kakkusi kohmeisilla suomalaisilla vadelmilla tai satokauden aikaan tuoreilla vadelmilla.

 

 

 

Viivi Piispanen

Resepti ja kuvat
Viivi Piispanen, Makustella

  • 1,5 h aktiivinen + 4 h passiivinen
  • Keskitaso
  • 12 - 15 annosta

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • Noin 2 dl vehnäjauhoja
  • Noin 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte

  • 200 g vadelmia
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 200 g maustettua rahkaa
    (esim. kuningatar tai vanilja)
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kinuskitäyte

Kinuski

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Lisäksi

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutukseen

  • Reilu desilitra maitoa ja teelusikallinen vaniljasokeria

Koristeluun

  • Koristeeksi esimerkiksi kohmeisia kotimaisia vadelmia

 

Reseptissä käytetyt tuotteet