Suklaakakku vadelma- ja valkosuklaatäytteillä

Tämä mehevä suklaapohjaan tehty täytekakku sisältää freesin vadelmatäytteen, tuoreita marjoja sekä pehmeän vaniljavalkosuklaatäytteen. Kakku sopii erinomaisesti kauniiksi koristeltuna esimerkiksi rippijuhliin tai vaikkapa häihin. Resepti on hyvä korkeisiin kakkuihin, sillä täytteet ovat rakenteeltaan jämäköitä ja ne pysyvät kakun väleissä hyvin. Gluteeniton versio on myös helppo tehdä vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. -Viivi

Keskitaso

Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa kaakaota
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl kahvia
  • 2 kananmunaa

Täyte
(20cm kakun kahteen väliin ja ohueen kuorrutukseen)

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata
  • 3,5 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 200 g vadelmia (sekoitetaan täytteeseen, joten voi olla myös pakastettuja)
  • halutessasi pieni rasiallinen tuoreita kotimaisia vadelmia

Vaniljamaito

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vuoraa halkaisijaltaan 20cm kokoinen vuoka leivinpaperilla pohjasta ja reunoilta, jotta kakku irtoaa uunistaoton jälkeen paremmin. 

Pohja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon nesteet, öljy ja kananmunat. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin kauan, että taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja kopauta muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät. Laita vuoka uunin alatasolle ja paista noin 40 minuuttia. 

Ota kakku uunista ja leikkaa se kolmeen osaan, kunnes se on jäähtynyt. 

Täyte

Aloita täytteiden valmistaminen vatkaamalla vispikerma. Jaa vispikerma kahtia kulhoihin. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Yhdistä kumpaankin vispikermakulhoon puolet valkosuklaatuorejuustoseoksesta. Jos haluat käyttää seosta kuorrutukseen, jaa toiseen kulhoon hieman enemmän täytettä. 

Laita vaniljakreemijauhetta toiseen kulhoon 1,5rkl (iso kulho) ja vaniljavalkosuklaatäyte on valmis. Laita toisen seoksen sekaan 200g vadelmia sekä 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Sekoita tasaiseksi.

Aseta kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta vaniljamaidolla käyttäen esimerkiksi pullasutia. Levitä pohjan päälle vadelmatäyte. Nosta toinen kerros täytteen päälle ja kostuta vaniljamaidolla.

Levitä vaniljavalkosuklaatäyte ja asettele tuoreita kotimaisia vadelmia tasaisesti täytteen päälle niin, että jokaisessa leikatussa palasessa on vadelmia. Nosta viimeinen kerros vadelmien päälle ja kostuta vaniljamaidolla. Halutessasi levitä täytettä kakun reunoille ja päälle tasaisesti esimerkiksi palettiveitsellä. 

Koristelu

Koristele oman maun mukaan. Tämä kakku on koristeltu vispikermapursotuksilla, vadelmilla ja valkosuklaavalumilla.

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat

Viivi Piispanen, Makustella

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit