Suklaa-mustikka brownie
Helppo suklaa-mustikkaherkku isälle
Suklaa ja mustikka – mikä suussa sulava yhdistelmä! Hemmottele isää tällä herkullisella My Berry Forest laatimalla isänpäivän suklaaleivonnaisella, jota raikastavat Pakkasmarjan mustikat. Suklaa-mustikka brownie on uunista tultua pehmeä ja tahmea, ja jäähtyneenä kakkumainen ja täyteläinen. Tarjoile leivonnainen kermavaahdon kanssa, niin saat siitä juhlavamman.
Helppo
Ainekset
- 1,5 dl Pakkasmarja pakastemustikoita
- 1/2 rkl perunajauhoja
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl sulatettua margariinia
- 2,5 dl maustamatonta kaurakermaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
Tarjoiluun
- kermavaahtoa (esim. kookoskermavaahtoa / kauravispiä / soijavispiä) ja halutessasi Pakkasmarjan Mustikka & mustat marjat MARJA jäätelöä.
Valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Laita 18 cm x 28 cm vuokaan leivinpaperi.
Sekoita yhteen mustikat ja perunajauhot. Sulata suklaa vesihauteessa, sulata margariini, ja lämmitä kaurakermaa käden lämpöiseksi (jos se on jääkaappikylmää). Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon suklaa, margariini ja kaurakerma ja kääntele taikina tasaiseksi.
Levitä taikina vuokaan leivinpaperin päälle. Asettele mustikat päälle tasaisesti ja painele niitä myös taikinan sisään.
Paista uunissa n. 25 – 30 minuuttia. Brownien kuuluu olla keskeltä hieman tahmean ja raa’an oloinen. Se jähmettyy kylmässä.
Leikkaa leivonnaiset annospaloiksi hieman jäähtyneenä ja tarjoile ne kermavaahdon kera. Voit lisätä annokseen halutessasi myös Pakkasmarjan Mustikka & mustat marjat MARJA jäätelöä.