Facebook Pixel

Puolukka-avokadosmoothie

Puolukka-avokadosmoothie
3,4 (68%) 5 votes
gluteeniton, sokeriton/ei lisättyä, maidoton, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Helppo

Avokado on nyt monien uusi lemppari, josta saa paljon hyviä rasvoja, kun taas puolukka on usealle tuttu marja, jota pystyy hyödyntämään kaikenlaisiin ruokiin. Puolukka on suhteellisen vähäenerginen ja runsaskuituinen marja.

Kirpeä puolukka ja pehmeä avokado sopivat loistavasti yhteen ja niistä tulee ihanan kermainen smoothie. Puolukka antaa ihanan pirtsakan värin ja avokado antaa pehmeän koostumuksensa. Tätä smoothieta kelpaakin nautiskella vaikka hyvää tekevänä jälkiruokana! ja voit tehdä sitä ympäri vuoden hyödyntämällä kotimaisia pakastepuolukoita. Tästä saat uuden kevyen, mutta täyttävän välipalan tai aamupalan päivääsi.

Tämä hyvän olon resepti, ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria, on Vaneljalta ja Tuulialta. 

Valmistus

Lusikoi avokadon hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää puolukat, kookosmaito, noin desilitran verran kauramaitoa sekä ripaus vaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman kauramaitoa, jos smoothie tuntuu liian paksulta. Maista, ja lisää hunajaa makeutukseksi, jos smoothie sitä kaipaa. Kaada smoothie kulhoon, koristele puolukoilla ja nautiskele!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla. 

Ainekset

  • ½ avokado
  • 250 g kohmeisia puolukoita
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 – 2 dl kauramaitoa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 – 2 tl kotimaista luomuhunajaa

Reseptissä käytetyt tuotteet