Puolukka-avokadosmoothie

Avokado on nyt monien uusi lemppari, josta saa paljon hyviä rasvoja, kun taas puolukka on usealle tuttu marja, jota pystyy hyödyntämään kaikenlaisiin ruokiin. Puolukka on suhteellisen vähäenerginen ja runsaskuituinen marja.

Tässä Vaneljan ja Tuulian hyvän olon reseptissä kirpeä puolukka ja pehmeä avokado yhdessä muodostavat ihanan kermaisen smoothien. Puolukka antaa ihanan pirtsakan värin ja avokado antaa pehmeän koostumuksensa. Tätä smoothieta kelpaakin nautiskella vaikka hyvää tekevänä jälkiruokana, sillä se valmistetaan ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria! Voit tehdä sitä ympäri vuoden hyödyntämällä kotimaisia pakastepuolukoita. Tästä saat uuden kevyen, mutta täyttävän välipalan tai aamupalan päivääsi.

Helppo

Ainekset

  • ½ avokado
  • 250 g kohmeisia puolukoita
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 – 2 dl kauramaitoa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 – 2 tl kotimaista luomuhunajaa

Valmistus

Lusikoi avokadon hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää puolukat, kookosmaito, noin desilitran verran kauramaitoa sekä ripaus vaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman kauramaitoa, jos smoothie tuntuu liian paksulta. Maista, ja lisää hunajaa makeutukseksi, jos smoothie sitä kaipaa. Kaada smoothie kulhoon, koristele puolukoilla ja nautiskele!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla. 

 

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat
Vanelja & Tuulia

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit