Mustikka-timjami-päärynäsmoothie raakakakkumurulla

Tämän Vaneljan ja Tuulian reseptin mukaan valmistat täyteläisen smoothien, joka syntyy mustikoiden, pähkinöiden ja päärynän pohjalle. Kokonaisuuden kruunaavat ripaus tuoretta timjamia ja smoothien päälle ripoteltava, helposti syntyvä raakakakkumuru. Tämä hyvän olon resepti ei sisällä lainkaan maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria.

Mustikassa on runsaasti kuitua ja se onkin hyvä C – ja E-vitamiinien lähde. Timjami on vahvimpia maustekasveja, joita käytetään ruoanlaitossa, mutta älä silti arkaile testata jotain uutta. Päärynällä on sanottu olevan myönteinen vaikutus ruoansulatukseen.

Helppo

Ainekset

  • 1 dl pakastemustikoita
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 päärynää
  • 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ½ tl kardemummaa
  • kauramaitoa
  • nippu tuoretta timjamia

Raakakakkumuru

  • 1,5 dl manteleita
  • 5 tuoretta taatelia
  • ½ tl Ceylon-kanelia
  • ½ tl kardemummaa

Valmistus

Lisää ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Lisää kauramaitoa sen verran, että saat seoksesta sopivan paksua makuusi. Maista, ja lisää halutessasi hunajaa tai haluamiasi mausteita. Kaada smoothie laseihin tai kulhoihin. Tarjoa raakakakkumurun kanssa.

Raakakakkumuru

Lisää mantelit tehosekoittimeen ja sekoita pieneksi muruksi. Lisää taatelit ja mausteet ja sekoita, kunnes saat hieman muovailtavan murumaisen seoksen. Ripottele raakakakkumurua smoothien päälle. Raakakakkumuru sopii ihanasti myös jäätelön kera.

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat
Vanelja & Tuulia

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit