Mustikka-timjami-päärynäsmoothie raakakakkumurulla
Tämän Vaneljan ja Tuulian reseptin mukaan valmistat täyteläisen smoothien, joka syntyy mustikoiden, pähkinöiden ja päärynän pohjalle. Kokonaisuuden kruunaavat ripaus tuoretta timjamia ja smoothien päälle ripoteltava, helposti syntyvä raakakakkumuru. Tämä hyvän olon resepti ei sisällä lainkaan maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria.
Mustikassa on runsaasti kuitua ja se onkin hyvä C – ja E-vitamiinien lähde. Timjami on vahvimpia maustekasveja, joita käytetään ruoanlaitossa, mutta älä silti arkaile testata jotain uutta. Päärynällä on sanottu olevan myönteinen vaikutus ruoansulatukseen.
Helppo
Ainekset
- 1 dl pakastemustikoita
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 päärynää
- 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 1 tl vaniljauutetta
- ½ tl kardemummaa
- kauramaitoa
- nippu tuoretta timjamia
Raakakakkumuru
- 1,5 dl manteleita
- 5 tuoretta taatelia
- ½ tl Ceylon-kanelia
- ½ tl kardemummaa
Valmistus
Lisää ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Lisää kauramaitoa sen verran, että saat seoksesta sopivan paksua makuusi. Maista, ja lisää halutessasi hunajaa tai haluamiasi mausteita. Kaada smoothie laseihin tai kulhoihin. Tarjoa raakakakkumurun kanssa.
Raakakakkumuru
Lisää mantelit tehosekoittimeen ja sekoita pieneksi muruksi. Lisää taatelit ja mausteet ja sekoita, kunnes saat hieman muovailtavan murumaisen seoksen. Ripottele raakakakkumurua smoothien päälle. Raakakakkumuru sopii ihanasti myös jäätelön kera.
Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.