Facebook Pixel
paasiaskakku

Mustikka-sitruunakakku

Mustikka-sitruunakakku
2,2 (43,33%) 6 votes
vegaani

Valmistusaika 45 minuuttia
Vaikeusaste Keskitaso
Annosmäärä 10

Pääsiäisenä herkutellaan mustikka-sitruunakakulla, joka kuorrutetaan pastellinsävyisellä raikkaalla kreemillä ja koristellaan Pakkasmarjan pakastevadelmilla.

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Kakkua varten tarvitset kaksi halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaa. Vuoraa irtopohjavuokien pohjat leivinpaperilla.

Sekoita perunajauho pakastemustikoiden joukkoon siten, että marjat peittyvät. Sekoita kakun kuivat aineet: jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lämmitä soijajogurtti ja kaurajuoma huoneenlämpöiseksi mikrossa, jos ne ovat jääkaappikylmiä. Kaada jogurtti, juoma ja sula öljy kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat.

Kaada taikina tasaisesti kahteen irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 – 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla 20 min paistoajan jälkeen: jos tikkuun tarttuu taikinaa, anna olla uunissa minuutin kerrallaan. Anna kakkupohjien jäähtyä muutaman minuutin ennen vuoasta irrottamista.

Vaahdota kasvisvispi kuohkeaksi vaahdoksi ja vispaa vielä joukkoon muut aineet, kunnes vaahto muuttuu kreemimäiseksi. Ota kreemistä noin 1/2 kakun täytettä varten, ja värjää halutessasi tämä osa kurkumajauheella keltaiseksi. Värjää loppuosa kreemistä haluamillasi väreillä.

Sekoita sitruunamehu kakun kostuttamista varten. Kostuta kakun pohja mehulla ja levitä paksu kerros kreemiä jäähtyneen pohjan päälle. Aseta päälle toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loput kreemistä päälle.

Koristele kakku pursotuksilla ja lisää lopuksi vadelmat murusteltuna ja kokonaisina kakun päälle. Ripottele vielä päälle ja reunoille nonparelleja.

Huom. kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tekeytyneet kunnolla. Myös kuorrutteen värit ovat kirkkaampia seuraavana päivänä. Kakku kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä, laittaa jääkaappiin tai ulos hyvin peitettynä, ja koristella pursotuksilla, vadelmilla ja nonparelleilla vasta juuri ennen tarjoilua.

Kakkupohjat

  • 1,5 dl / noin 80 g Pakkasmarja pakastemustikoita
  • 2 tl perunajauhoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitovaniljajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl kaurajuomaa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)
  • 1 dl / noin 80 g sulatettua neitsytkookosöljyä tai muuta leivontaan sopivaa öljyä

Kakun kostutukseen

  • noin 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria

Sitruunakreemi

  • 2,5 dl kasvisvispiä (vaahdotettavaa kasvipohjaista kermaa)
  • 1 dl / noin 80 g vegaanista tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Väriä koristeluun

  • ½ tl kurkumajauhetta
  • ripaus spirulinajauhetta
  • ripaus punajuuri/vadelmajauhetta
  • Voit myös käyttää mitä tahansa leivontaan tarkoitettuja väriaineita.

Koristeluun

  • 2 dl pakastepuutarhavadelmia
  • nonparelleja

Reseptissä käytetyt tuotteet