Mustaherukkaraakakakku
Tämän unelmakakun reseptin on laatinut rakkaudesta marjoihin My Berry Forest. Kakku on täyteläinen, eikä sen valmistamiseen tarvitse uunia. Juustokakkumaisen, raikkaan kakun saat Pakkasmarjan herkullisen mustaherukan sekä kookosjogurtin ansiosta.
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 0,5 dl tattarisuurimoita
- 120 g tuoreita taateleita (noin 1,5 dl ilman kiviä)
- 3 rkl neitsytkookosöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl aitovaniljaa (ei pakollinen, mutta tuo pehmeää vaniljan makua)
Täyte
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 125 g maustamatonta kookosjogurttia
- 2 dl Pakkasmarja mustaherukoita
- 0,75 dl vaahterasiirappia
- 0,5 dl neitsyskookosöljyä
- ripaus suolaa
Koristeluun
- kasvivispiä vaahdotettuna
- kukkia
- kotimaisia marjoja
Valmistus
Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Voit myös nopeuttaa liotusta ja laittaa cashewt likoamaan kiehuvaan veteen 15 minuutiksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Blendaa tehosekoittimella / yleiskoneella / monitoimikoneella kaurahiutaleet ja tattarisuurimot karkeaksi muruksi. Blendaa joukkoon taatelit, öljy ja mausteet, kunnes taikina irtoaa koneen reunoilta ja on helposti muotoiltavissa. Taputtele pohja vuokaan tasaisesti.
Sulata kookosöljy. Blendaa ensin kaikki muut aineet sileäksi ja blendaa viimeiseksi joukkoon sulatettu kookosöljy. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa noin 4 tuntia tai yön yli.
Ota kakku tarjolle noin 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta kakku pehmenee. Koristele kakku ennen tarjoilua kasvisvispillä ja kukilla tai marjoilla.
Kakku säilyy hyvin pakastimessa, joten voit tehdä kakun hyvissä ajoin ennen juhlia.