Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Mustaherukka

Ribes nigrum

Mustaherukka on mansikan jälkeen tärkein puutarhamarjamme. Herukoita on kutsuttu Pohjolan viinirypäleiksi. Suomalaiset kuuluvatkin mustaherukkatuotteiden suurimpiin kuluttajiin maailmassa.

Mustaherukka on kansanperinteessä tunnettu varsinkin vilustumis- ja kuumeoireiden lieventämisessä. Kenties tässä on jotain perää ollutkin, sillä aromikkaalta tuoksuva ja täyteläisen makuinen mustaherukka on oikea monivitamiinipommi.

  • Runsaasti C- ja K-vitamiinia
  • Runsaskuituinen
  • Kaliumin lähde

Syömällä päivittäin pussillisen (200 g) mustaherukoita saa niin paljon C-vitamiinia, että se edistää immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina myös raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen.

Mustaherukka on ainoa marja, joka sisältää runsaasti K-vitamiinia. K-vitamiini edistää veren normaalia hyytymistä, mutta veren hyytymisen estolääkitystä (Marevan) käyttävä voi kuitenkin syödä mustaherukoita turvallisesti, kunhan käyttö on mielellään säännöllistä ja kerta-annos 1-2 dl.

Kokeile mustaherukkareseptejä

Lisää marjareseptejä löydät Reseptit-sivulta