Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

mustaherukka-solmupullat

Mustaherukka-solmupullat

Sokerilla kristallisoidut pehmeät solmupullat saavat herkullisen täytteen mustaherukkacurdista. Ne suorastaan ihastuttavat uudenlaisella maullaan ja ulkonäöllään juhlapöydän vieraat tai tuovat iloa arkipäiviin.

Vinkki! Mustaherukka curdin voit helposti valmistaa Pakkasmarjan Mustaherukka pureesta. Eli valmista curd muuten reseptin mukaan, mutta kokonaisten mustaherukoiden sijaan käytä tätä samettiseksi soseutettua kotimaista mustaherukkaa. Pureessa on hieman lisättyä luonnollista sokeria, joten lisää sokeria vain 1/4 dl ohjeessa olevan 1/2 dl sijaan.

pihla-sallinen

Resepti ja kuvat: Pihla sallinen

Olen 16-vuotias Pihla. Suurin intohimoni on leipominen. Käyn lukiota ja sen ohella kehittelen uusia reseptejä sekä makuyhdistelmiä. Minulla on 4H-yritys, jossa leivon tilauksesta. Leipomuksiani pääset katsomaan tarkemmin Instagramista. Olet myös saattanut huomata minut Koko Suomi leipoo -ohjelman 6. kaudelta, missä etenin finaaliin saakka.

Instagram: @metsavadelma

  • 2 h, aktiivinen 1h 15 min
  • Keskitaso
  • 35-45 annosta

Ainekset

Pullataikina

5 dl maitoa

2 pss kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1,5 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

150 g voita

n. 12 dl vehnäjauhoja

+ 1 kananmuna voiteluun

+ 1 dl vehnäjauhoja kaulintaan

Mustaherukkacurd -täyte

200 g Mustaherukkaa, Pakkasmarja

2 rkl vettä

2 kananmunan keltuaista

0,5 dl sokeria

1 rkl voita

Kristallisointi

75 g voita

2 dl erikoishienoa sokeria

Valmistusohje

Pullataikina

  • Lämmitä maito n. 42 asteiseksi kuivahiivaa käytettäessä tai kädenlämpöiseksi tuorehiivaa käytettäessä. Liota hiiva sopivan lämpöiseen maitoon.
  • Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon kananmuna.
  • Vaivaa taikinaan noin 9 dl vehnäjauhoja.
  • Lisää pehmeä, lähes sula voi ja vaivaa se taikinan sekaan lisäten loput vehnäjauhoista. Vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä.
  • Anna taikinan levätä lämpöisessä ja vedottomassa paikassa 30 minuuttia – 1 tunti. Valmista tällä aikaa mustaherukkacurd.

Mustaherukkacurd

  • Kiehauta kattilassa mustaherukat veden kanssa. Murskaa marjojen rakenne rikki.
  • Painele seos siivilän läpi, jolloin saat tasaisen mustaherukkasoseen. Kaada se takaisin kattilaan.
  • Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset sekä sokeri. Sekoita seosta koko ajan, jottei paakkuja muodostu, ja anna sen kiehahtaa. Ota curd pois liedeltä ja lisää voinokare. Sekoita tasaiseksi.
  • Anna curdin jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja laita se sitten kylmään jäähtymään. Muista sekoittaa välillä.

Muotoileminen ja kristallisointi

  • Jaa kohonnut pullataikina kahtia. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä puolet mustaherukkacurdista päälle.

mustaherukka-solmupullat-valmistus1

  • Taita suorakaiteen yläreuna alareunaan. Leikkaa siitä noin 1,5 cm paksuisia nauhoja veitsellä tai esimerkiksi pizzaleikkurilla.
  • Pyöritä nauhan molempia päitä vastakkaisiin suuntiin. Kierrä nauha löysäksi solmuksi.

mustaherukka-solmupullat-valmistus2

  • Nostata pullia liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Sivele jäähtyneiden pullien päälle sulaa voita ja dippaa ne runsaaseen sokeriin. Herkuttele!