Facebook Pixel

Minttu-vadelmajuustokakku

Minttu-vadelmajuustokakku
3,5 (70%) 10 votes

Vaikeusaste Vaativa

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Liisa Puntala

Tämä kakku pitää sisällään yllätyksen. Pehmeän vadelmatäytteen sisältä löytyy ohut kerros minttutäytettä. Yhdistelmänä minttu ja vadelma ovat raikas makupari ja luovat myös ihanan kesäisen värimaailman.

Minttu-vadelmajuustokakku

Valmistus

Valmista minttutäyte ensin

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 15 cm) pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkaamisen loppupuolella sokeri vaahtoon. Notkista minttuhyytelö sekoittamalla rivakasti ja lisää se kermavaahdon joukkoon.

Kuumenna vesi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä seokseen kuivattu minttu ja halutessasi vihreää elintarvikeväriä.

Kaada seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka vähintään tunniksi pakasteeseen jähmettymään.

Keksipohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murskaa digestivekeksit muruksi ja yhdistä ne sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja asettele reunakalvo.

Vadelmatäyte

Sulata vadelmat, soseuta ne ja paseeraa siivilän läpi.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.

Vatkaa tomusokeri ja mascarponejuusto keskenään sekaisin.

Lisää mascarponeseoksen joukkoon vadelmasose.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos koko ajan sekoitten ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kääntele viimeiseksi kerma nuolijalla vadelma-mascarponeseokseen.

Laita ¼ täytteestä pohjan päälle ja tasoita pinta. Lisää jähmettynyt minttutäytelevy ja sen päälle loput vadelmatäytteestä. Jätä jähmettymään yön yli jääkaappiin.

Koristele kakku vadelmilla ja mintunlehdillä.

Minttu-vadelmajuustokakku

Ainekset

Minttutäyte

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g minttuhyytelö
  • 1 tl kuivattu minttu
  • 1 rkl vettä
  • (vihreä elintarvikeväri)

Pohja

  • 120 g digestivekeksiä
  • 60 g voita

Vadelmatäyte

  • 250 g mascarponea
  • 1 dl tomusokeria
  • 450 g vadelmia
  • 4 dl vispikermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä

Reseptissä käytetyt tuotteet