Mehevä mustaherukka-suklaatäytekakku
Tässä olisi maultaan hienostuneen aromikas täytekakku suklaan ystävälle. Kakussa on ihanan mehevä suklaapohja, jonka välissä herkullisen maukasta mustaherukkamoussea. Mustaherukkatäytteessä on jäätävän upea väri, joten kakun voi jättää kokonaan kuorruttamatta. Kakun koristeena on upea herkkukranssi, jonka kokoaminen, vaikka lasten kanssa, on ihanan helppoa ja jännittävää. Kaupasta voi siihen vapaasti valita juuri ne lemppari konvehdit ja suklaakeksit. Tämä kakku sopii mahtavan hyvin kaikkiin juhliin ja tapahtumiin.
Kakun suunnitteli meille Makeaa-bloggaaja Liisa-Maija Westerberg
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 175 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 3½ dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- ½ dl kaakaota
- 150 g ranskankermaa
Täyte
- 2 pss (400 g) Pakkasmarja pakastemustaherukoita
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- hyppysellinen suolaa
- 4 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
Koristeluun
- vaniljalla maustettua kermavaahtoa
- keksejä
- suklaakonvehteja
- mustaherukkamarmeladia
- mustaherukoita
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm), vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaakao kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää jauhoseos voivaahtoon. Kääntele viimeisenä joukkoon huoneenlämpöinen ranskankerma. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 – 50 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä pohja kuvun alla, jotta se säilyttää mehevyytensä.
Mittaa mustaherukat, sokerit ja suola kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa irrota mehua. Nosta lämpöä ja kiehauta. Paseeraa marjat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna ½ dl mustaherukkasoseesta ja sulata siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana loppuun mustaherukkasoseeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kerma kahdessa erässä mustaherukkasoseeseen.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle leivinpaperilla tai reunakalvolla vuoratun irtopohjavuokan reunuksen sisään. Kaada pohjan päälle puolet moussesta. Nosta seuraava pohja moussen päälle ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Irrota reunus kakun ympäriltä ja koristele haluamallasi tavalla.