Mansikka-mascarpone-suklaakakku

Äiti hurmataan taatusti tällä ihanalla mansikka-mascarpone-suklaakakulla! Tämä söpöläinen on todella helppo valmistaa ja koristella. Mansikka-mascarpone-täyte saa kesäisen maun ja luonnollisen vaaleanpunaisen värinsä Marja puree mansikka soseesta.

Mansikan vitamiinit, kesäisen raikas maku ja väri säilyvät, koska pureeta ei kuumenneta valmistusvaiheessa. Pureessa on runsaasti mansikan luontaista C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään väsymistä ja uupumista. Lisäksi pureessa on paljon kuitua ja se on hyvä folaatin lähde.

mansikka-mascarpone-suklaakakku

LÖYDÄT PUREET KAUPAN PAKKASESTA SIELTÄ PAKASTEMARJOJEN LÄHELTÄ.

Uudistimme tuotepakkauksia juuri, voit löytää kaupasta mansikkapureen näissä pakkauksissaan:

 

mansikkapureet

Helppo

AINEKSET

Suklaakakkupohja:

3 kpl                 kananmuna

2 dl                   rypsiöljy

2 dl                   sokeri

1 dl                    fariinisokeri

4 dl                   vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos

1 dl                    kaakaojauho

1 tl                     sooda

1 tl                     leivinjauhe

0,5 tl                 suola

2 dl                    maito

Kostuttamiseen 1 dl maito

Mansikkatäyte:

300 g             Pakkasmarjan Marja Puree mansikka

4 dl                vispikerma

250 g             mascarpone

0,5 dl             tomusokeri

2 rkl               vaniljakreemijauhe

Koristeeksi orvokkeja

VALMISTUSOHJE

  • Valmista suklaakakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi 18 cm kakkuvuoan pohjalle ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.
  • Yhdistä munat ja rypsiöljy, sekoita haarukalla. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne muutamassa erässä munasokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla, mikäli tikkuun ei jää taikinaa, nosta se pois uunista ja anna jäähtyä täysin ennen täyttöä.
  • Valmista mansikkatäyte. Nosta Pakkasmarjan Marja Pureet hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa.  Yhdistä vispikerma ja mascarpone ja vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 200 g Pakkasmarjan mansikka Pureeta, tomusokeri ja vaniljakremijauhe vatkaa täyte tasaiseksi.
  • Kakun täyttö: Leikkaa jäähtynyt suklaakakkupohja kahteen osaan (halutessasi voit leikata myös kakun kannen tasaiseksi).
  • Aseta pohjaosa kakkulautaselle ja kostuta se maidolla. Lusikoi pohjan päälle Pakkasmarjan mansikka Pureeta noin 50 g ja levitä tasaisesti. Nostele nuolijalla mansikkatäytteestä noin puolet pureen päälle ja levitä kevyesti.
  • Nosta toinen pohja päälle ja toista kaikki täyttövaiheet. Levitä täyte päälle tasaisesti ja koristele kakku esimerkiksi orvokeilla. Nosta kakku kylmään odottamaan.

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit