Mansikka-lime minipiirakat
Rapea murotaikinakuori kätkee sisäänsä taivaallisen makuyhdistelmän limestä ja mansikasta. Vaniljarahkalla kevennetty lime curd ja mansikat tuovat kesän raikkauden kielelle vaikka keskellä talvea. Ohjeesta tulee n. 10 minipiirakkaa.
Helppo
Lime curd
2 limen mehu ja raastettu kuori
1 dl sokeria
2 munaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
Murotaikina
150 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
200 g lime curdia
200 g vaniljarahkaa
250 g pakastemansikoita
Lime curd (voit käyttää myös kaupan valmista curdia, siinä tapauksessa voit ohittaa tämän kohdan).
Pese limetit hyvin ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Halkaise limetit ja purista mehu. Lisää limenmehu, kuoriraaste, munat ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan
sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu voi ja vaniljasokeri. Tässä vaiheessa seos hieman löystyy, mutta se jähmettyy uudestaan jäähtyessään.
Murotaikina ja täyte
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kunnes taikina on
tasaista.
Painele taikina voideltuun muffinssivuokaan kolojen pohjiin ja reunoille. Sekoita limecurd ja rahka keskenään ja täytä murotaikinakupit seoksella puolilleen. Paloittele vähän kohmeiset
mansikat ja täytä mansikoilla yläreunaan asti. Jos murotaikinaa on vielä jäljellä, voit tehdä siitä koristeita piirakoiden pinnalle.
Paista piirakoita 200°c uunissa n. 20 min. Irrota piirakat vuoasta vasta hyvin jäähtyneenä.