Facebook Pixel

Mansikka-basilikasmoothie chia-vanukkaalla

Mansikka-basilikasmoothie chia-vanukkaalla
4 (80%) 2 votes
gluteeniton, sokeriton/ei lisättyä, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Helppo

Mansikka ja basilika ovat kesäinen makupari, jotka kohtaavat maukkaalla ja raikkaalla tavalla tässä smoothiessa modernin, chia-siemenistä tehdyn, vaniljavanukkaan kanssa. Tässä juomassa voit nauttia ihanista kotimaisista mansikoista ja yrteistä. Ihanan pehmeä chia-vanukas täydentää smoothieta. Tämä smoothie sopii etenkin lämpimiin kesäpäiviin, ja tuo piristystä myös sadepäiviisi.

Tämä hyvän olon resepti, ilman gluteenia ja valkoista sokeria, on Vaneljalta ja Tuulialta. 

Valmistus

Anna mansikoiden sulaa hieman ennen käyttöä, mutta jätä ne kunnolla kohmeisiksi. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Maista, ja lisää halutessasi hunajaa tai jotain mausteista.

Chia-vanukas
Sekoita kauramaitoon juokseva tai juoksevaksi sulatettu hunaja ja vanilja. Hämmennä joukkoon chia-siemenet ja laita seos paksuuntumaan jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Kaada smoothie laseihin ja lusikoi sekaan chia-vanukasta. Tarjoile ja nauti!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.

Ainekset

  • 4 dl luonnonjogurttia
  • 4 dl pakastemansikoita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl tuoretta basilikaa
  • puolikkaan limen mehu
  • 3 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta tai puolikkaan vaniljatangon siemenet

Chia-vanukas

  • 3 dl kauramaitoa
  • 6 rkl chia-siemeniä
  • 1 tl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta