Facebook Pixel

Mansikka-basilikasmoothie chia-vanukkaalla

Mansikka ja basilika ovat kesäinen makupari, jotka kohtaavat tässä Vaneljan ja Tuulian hyvän olon reseptissä maukkaalla ja raikkaalla tavalla modernin, chia-siemenistä tehdyn, vaniljavanukkaan kanssa. Tässä juomassa voit nauttia ihanista kotimaisista mansikoista ja yrteistä. Ihanan pehmeä chia-vanukas täydentää smoothieta. Tämä smoothie sopii etenkin lämpimiin kesäpäiviin, ja tuo piristystä myös sadepäiviisi, eikä se sisällä maitotuotteita, gluteenia tai valkoista sokeria.

 

Ainekset

  • 4 dl luonnonjogurttia
  • 4 dl pakastemansikoita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl tuoretta basilikaa
  • puolikkaan limen mehu
  • 3 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta tai puolikkaan vaniljatangon siemenet

Chia-vanukas

  • 3 dl kauramaitoa
  • 6 rkl chia-siemeniä
  • 1 tl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta

Valmistus

Anna mansikoiden sulaa hieman ennen käyttöä, mutta jätä ne kunnolla kohmeisiksi. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Maista, ja lisää halutessasi hunajaa tai jotain mausteista.

Chia-vanukas

Sekoita kauramaitoon juokseva tai juoksevaksi sulatettu hunaja ja vanilja. Hämmennä joukkoon chia-siemenet ja laita seos paksuuntumaan jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Kaada smoothie laseihin ja lusikoi sekaan chia-vanukasta. Tarjoile ja nauti!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.

Reseptissä käytetyt tuotteet