Kinuski-kakkutikkarit vadelmayllätyksellä
Suloiset kakkutikkarit kätkevät sisäänsä ihanan vadelmaherkun. Tikkareiden reseptin on laatinut My Berry Forest ja ne valmistuvat kätevästi ilman uunia!
Valmistus
Jauha kaurahiutaleet ja mantelit jauhomaiseksi joko tehosekoittimella tai millä tahansa yleiskoneella. Sekoita joukkoon mantelivoi, siirappi, vaniljasokeri ja suola. Muotoile kiinteäksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää joukkoon pähkinävoita 1 tl kerrallaan.
Kauli taikina n.0,5 cm paksuksi levyksi. Ota taikinasta lasin pohjalla tai muotilla pyöreitä ”lettuja”. Laita jokaisen letun keskelle n.1/2 tl kermavaahtoa ja yksi vadelma (jos vadelmat ovat suuria, puolikas riittää). Kääri lettu palloksi, aseta tikku keskelle ja jatka muotoilua, kunnes pallo on pyöreä. Laita tikkarit pakastimeen.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen suklaan joukkoon, kunnes kastike näyttää kinuskilta. Pyöräytä jäähdytetyt tikkarit kastikkeessa ja ripottele päälle strösseleitä.
Säilytä kakkutikkareita jääkaapissa.
Helppo
Ainekset
Kakkupallo
- 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 dl manteleita
- 3 rkl mantelivoita
(voit myös käyttää muuta pähkinävoita) - 3 rkl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/8 tl suolaa
Pallon sisälle
- Pakkasmarja puutarhavadelmaa (n. 1 per pallo)
- 1 dl kasvipohjaista kermavaahtoa vaahdotettuna (kaura-, tai soijavispiä tai vaahdotettua kookoskermaa)
Kinuski
- 50 g vegaanista valkosuklaata
- 1 dl kasvipohjaista kermavaahtoa
vaahdotettuna - ripaus suolaa
Koristeluun
- sydänströsseleitä (huom. kaikki strösselit eivät ole vegaanisia tai gluteenittomia)
- tarvitset jäätelötikkuja tai muita elintarvikekäyttöön sopivia puutikkuja. Voit myös tehdä palloja ilman tikkua.