Keltainen rahkakakku
Tämä mainio resepti sopii niin pääsiäisen kuin kesänkin juhlapöytiin.
Keskitaso
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 2 prk (400g) maitorahkaa
- 1 prk ranskankermaa
- 1 dl Marja Puree Masikka & Tyrniä
- 1 ¼ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistus
Voitele kakkuvuoka ja jauhota mannasuurimoilla. Voit käyttää myös silikonivuokaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja sokeri. Sekoita jauhot ja mausteet. Lisää valkuaisvaahtoon rahka, ranskankerma, Marja Puree mansikka & tyrni ja jauhot. Sekoita hyvin.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 – 40 minuuttia. Kumoa vuoasta vähän jäähtyneenä. Koristele vapaavalintaisesti tyrnimarjoilla, pensasmustikoilla ja vadelmilla. Voit naruttaa pintaan juoksevaa hunajaa.