Pakasteviljelijäksi

Miksi pakastemarjojen sopimusviljelijäksi?

Olemme Suomen suurin toimija kotimaisten viljeltyjen pakastemarjojen osalta. Ostamme pakastukseen viljelijöiltä mansikoita, herukoita, vadelmia, pensasmustikoita, karviaisia, tyrnimarjaa, raparperia ja luomumarjoja. Erikoisempien marjojen osalta tiedustele meiltä tilannetta. Myymme pakastemarjatuotteemme sekä vähittäiskaupoille että ammattikeittiöille ja jatkojalostajille.

Reilu ja tasavertainen hinnoittelu

Teimme ensimmäisenä Suomessa oikeat marjanviljelysopimukset. Meidän mielestämme se on ainoa oikea tapa käydä reilua kauppaa viljelijöiden kanssa. Teemme jokaisen viljelijän kanssa ennen kautta viljelysopimukset, joissa määritellään perushinnan lisäksi muut ehdot, kuten laatu- ja vastuullisuusvaatimukset.

Useita vastaanottopaikkoja

Kaikkia marjoja ei suinkaan tarvitse toimittaa suoraan meille tänne Suonenjoelle. Otamme pakastettaviksi tulevia marjoja vastaan useisiin eri toimipaikkoihin ympäri Suomen – tutustu niiden sijaintiin oheisesta kartasta! Marjojen vastaanottopaikkojamme ovat Suonenjoki, Vesanto, Heinävaara, Puumala, Lempäälä, Turku ja Mustasaari.

Sopimusviljelijämme voivat noutaa Pakkasmarjan muovilaatikoita ja kuormalavoja pakastukseen tuleville marjoille kaikista vastaanottopaikoista.

Laatu ja pakkaaminen

Pidetään porukalla huolta pakastemarjojen laadusta!

Kolmannen osapuolen laatujärjestelmällä varmistamme, että meille tulevat marjat on viljelty vastuullisesti ja tuoteturvallisuuteen on kiinnitetty huomiota. Laatutarha-auditointi ja IP Kasvikset Perussertifiointi ovat molemmat meille hyväksyttyjä vaihtoehtoja, ja ne tulee suorittaa viimeistään saman satokauden aikana, jota ensimmäinen sopimus koskee. Lisätietoa näistä löydät Puutarhaliiton sivuilta.

Meille marjojen maku on erittäin suuressa roolissa. Marjojen tulisikin olla makeita, ja aromaattisia ja suutuntumaltaan tuttuja. Marjan laatu ja maku lähtee jo lajikevalinnasta, siksipä taimien tarkka valinta onkin tärkeä lähtökohta tulevien satojen kannalta.

Kaikkien pakasteeseen tuotavien marjojen tulisi olla terveitä, puhtaita, kiinteän napakoita, ehjiä, herkullisen värisiä ja – näköisiä. Marjojen olisi myös hyvä olla mahdollisimman kuivia pakatessa, sillä liian kosteat marjat tarttuvat pakastuksessa toisiinsa kiinni. Marjoja ei saa pestä.

Tarkkailemme systemaattisesti meille saapuvien marjojen laatua vastaanotoissamme sekä pistokokein pakkaamossamme.

Marjojen laatuluokittelu Pakkasmarjalla:

Pakasteeseen ostamme täysin kypsiä, hyvälaatuisia, mansikoita. Kun mansikoiden tuorekauppakestävyys ei ole enää ihan parhain, ne ovat monesti vielä todella hyviä marjoja pakkaseen, kunhan ne tulevat meille pakastukseen nopeasti. Huomioithan, että täysin kypsistä mansikoista saat myös enemmän kiloja kuin tuorekauppa kypsistä.

Pakasteeseen saapuvat mansikat poimitaan viljelmillä kannattomiksi ja pakataan Pakkasmarjan muovilaatikoihin. Täysin kypsistä mansikoista lähtee kanta helpommin irti. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, jotta mansikat eivät pääse ylikypsiksi.

Pakastemansikoiden suosituskoko on alle 40 mm halkaisijaltaan.

Mansikoiden laatuluokittelu Pakkasmarjalla:

VK

 • erittäin hyvälaatuiset, lajikkeelleen tyypilliset
 • tasainen kypsyysaste, väri ja koko
 • pienikokoiset mansikat (loistavia marjasekoituksiin!)

 

SK

 • hyvälaatuiset, lajikkeelleen tyypilliset
 • isot mansikat, halkaisijaltaan yli 4 cm
 • kooltaan vaihtelevat
 • vähäisesti epämuotoiset
 • mansikat, joissa pieni vaaleahko alue

Ostamme pakkaseen sekä avomaan että tunnelivadelmaa. Vadelmat pakataan 210g rasioihin, jotka toimitetaan Pakkasmarjan muovilaatikoissa vastaanottopaikkaan. Huomioithan, että vadelmarasiat menevät kuluttajille sellaisenaan eli niiden täytyy olla hyvälaatuisia läpi koko rasian.

Vadelmien laatuluokittelu Pakkasmarjalla:

VK

 • erittäin hyvälaatuiset
 • lajikkeelleen tyypilliset
 • tasainen kypsyysaste

SK

 • hyvälaatuiset, kypsät
 • lievästi epämuodostuneet tai vioittuneet, murustuneet

Herukkapensaat pidettävä leikkauksella riittävän pystyinä ja nuorina, jotta marjat eivät sisällä kuivia puutikkuja ja raakoja marjoja.

Herukat puidaan mahdollisimman kypsinä, jolloin saanti on paras. Herukoissa ei saa olla sateen, kasteen, yli- tai alikypsyyden aiheuttamaa kosteutta, mikä aiheuttaa marjojen blokkiin jäätymistä.

Marjojen halkaisijoiden tulee olla vähintään mustaherukalla 8 mm ja punaherukalla 7 mm.

Poikkeavia marjoja laadultaan sallitaan korkeintaan 2 % kun taas kooltaan poikkeavia saa olla korkeintaan 10 %.

Kuinka edetä?

Ennen sopimusten tekoa on hyvä pohtia yhdessä, mitä marjaa ja kuinka paljon meille toimittaisit. Katsotaan samalla myös, mikä vastaanottopaikoistamme on lähimpänä marjatilaasi.

Yhteystiedot­­­

Marko Ryyttäri
Viljelysopimukset
marko.ryyttari@pakkasmarja.fi
puh. 020 7099 589