Vispipuuro
Tämä raikas ja maukas gluteenittoman vispipuuron resepti on Vaneljalta ja Tuulialta. Puuro on tehty terveellisestä kvinoasta ja se syntyy kätevästi tehosekoittimessa.
Helppo
Ainekset
- 1/2 l kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
- 1/2 l vettä
- 4 dl kvinoaa
- 3 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
- 1 kypsä banaani
- hyppysellinen suolaa
Pinnalle
- puolukoita
- kauramaitoa tai kaurakermaa
- kookoshiutaleita
Valmistus
Annostele kauramaito ja vesi kattilaan ja kiehauta. Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä ja lisää kattilaan suolan kanssa. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa tuntuu pehmeältä.
Kaada puuro tehosekoittimeen, lisää puolukat ja banaani ja sekoita tasaiseksi kuohkeaksi puuroksi. Voit tehdä vatkauksen myös esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kauramaitoa. Tarjoa kauramaidon, puolukoiden ja kookoshiutaleiden kera ja nauti!