Facebook Pixel

Valkosuklainen marjarahka

Valkosuklainen marjarahka
4,5 (90%) 2 votes
gluteeniton, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Helppo

Tämä taivaallinen valkosuklainen rahka vie kielen mennessään. Makuelämyksen kruunaa mustaherukan aromikas maku.

Tämä resepti on Suonenjoen Yhtenäiskoulun kotitaloustunneilta.

Valmistus

Ota Marja Puree mustaherukka sulamaan 2 tuntia ennen marjarahkan valmistusta, tai sulata sitä mikroaaltouunissa 1 – 3 minuuttia kansi poistettuna ja välillä sekoittaen. Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike. Lisää joukkoon maitorahka ja sulatettu Marja Puree mustaherukka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Lisää sula suklaa rahkan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon kohmeiset vadelmat. Koristele annokset vadelmilla ja valkosuklaalastuilla.

Ainekset

  • 2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 500 g maitorahkaa
  • 1 prk (200 g) Marja Puree mustaherukkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata sulatettuna
  • 150 g vadelmia
  • sokeria maun mukaan