Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

vadelmataskut

Vadelmataskut

Vadelmataskut ovat helppo ja herkullinen tarjoiltava vaikka uuden vuoden aattona. Tähän herkkuun saa kätevästi käytettyä joululta mahdollisesti ylijääneet torttutaikinalevyt.

vadelmatasku

pihla-sallinen

Resepti ja kuvat: Pihla sallinen

Olen 16-vuotias Pihla. Suurin intohimoni on leipominen. Käyn lukiota ja sen ohella kehittelen uusia reseptejä sekä makuyhdistelmiä. Minulla on 4H-yritys, jossa leivon tilauksesta. Leipomuksiani pääset katsomaan tarkemmin Instagramista. Olet myös saattanut huomata minut Koko Suomi leipoo -ohjelman 6. kaudelta, jossa olen mukana kilpailemassa.

Instagram: @metsavadelma

  • Aktiivinen 40 min, passiivinen 20 min
  • Helppo
  • 15 annosta

Ainekset

500 g torttutaikinalevyjä (= 5 levyä)
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 20 g pistaasipähkinöitä

Vadelmamarmeladi

200 g puutarhavadelma, Pakkasmarja
1,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
+ 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

Ota torttutaikinalevyt sulamaan vadelmamarmeladin valmistuksen ajaksi.

 

Vadelmamarmeladi
  • Kiehauta kattilassa vadelmat ja vesi. Murskaa marjojen rakenne rikki.
  • Lisää hillosokeri ja keittele seosta sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
  • Kaada laakealle astialle jäähtymään. Marmeladin rakenne paksuuntuu sen jäähtyessä.

 

Täyttäminen ja muotoilu
  • Marmeladin jäähtyessä murskaa pistaasipähkinät veitsellä ja kaulitse torttutaikinalevyt puolet pidemmiksi alkuperäiseen verrattuna. Pistele levyt tihein pistoin haarukalla.
  • Leikkaa jokainen kaulittu levy kolmeksi neliöksi. Pursota marmeladia kaksi raitaa neliön päälle ja niiden väliin vaniljatuorejuustoraita. Varo, ettei täytettä tule liikaa, sillä silloin se pursuaa uunissa. Ripottele päälle pistaasimurua.

vadelmataskuohje

  • Sivele kananmunaa neliön reunoihin ja taita kulmat vastakkain. Painele sivut tiukasti haarukalla kiinni. Käännä leivonnainen ja painele sivut kiinni myös toiselta puolelta. Voitele kolmiot kananmunalla.

vadelmataskuohje

  • Paista 225 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  • Anna jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria ja nauti.