Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

vadelmataskut

Vadelmataskut

Vadelmataskut ovat helppo ja herkullinen tarjoiltava vaikka uuden vuoden aattona. Tähän herkkuun saa kätevästi käytettyä joululta mahdollisesti ylijääneet torttutaikinalevyt.

vadelmatasku

pihla-sallinen

Resepti ja kuvat: Pihla sallinen

Olen 16-vuotias Pihla. Suurin intohimoni on leipominen. Käyn lukiota ja sen ohella kehittelen uusia reseptejä sekä makuyhdistelmiä. Minulla on 4H-yritys, jossa leivon tilauksesta. Leipomuksiani pääset katsomaan tarkemmin Instagramista. Olet myös saattanut huomata minut Koko Suomi leipoo -ohjelman 6. kaudelta, jossa olen mukana kilpailemassa.

Instagram: @metsavadelma

  • Aktiivinen 40 min, passiivinen 20 min
  • Helppo
  • 15 annosta

Ainekset

500 g torttutaikinalevyjä (= 5 levyä)
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 20 g pistaasipähkinöitä

Vadelmamarmeladi

200 g puutarhavadelma, Pakkasmarja
1,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
+ 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

Ota torttutaikinalevyt sulamaan vadelmamarmeladin valmistuksen ajaksi.

 

Vadelmamarmeladi
  • Kiehauta kattilassa vadelmat ja vesi. Murskaa marjojen rakenne rikki.
  • Lisää hillosokeri ja keittele seosta sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
  • Kaada laakealle astialle jäähtymään. Marmeladin rakenne paksuuntuu sen jäähtyessä.

 

Täyttäminen ja muotoilu
  • Marmeladin jäähtyessä murskaa pistaasipähkinät veitsellä ja kaulitse torttutaikinalevyt puolet pidemmiksi alkuperäiseen verrattuna. Pistele levyt tihein pistoin haarukalla.
  • Leikkaa jokainen kaulittu levy kolmeksi neliöksi. Pursota marmeladia kaksi raitaa neliön päälle ja niiden väliin vaniljatuorejuustoraita. Varo, ettei täytettä tule liikaa, sillä silloin se pursuaa uunissa. Ripottele päälle pistaasimurua.

vadelmataskuohje

  • Sivele kananmunaa neliön reunoihin ja taita kulmat vastakkain. Painele sivut tiukasti haarukalla kiinni. Käännä leivonnainen ja painele sivut kiinni myös toiselta puolelta. Voitele kolmiot kananmunalla.

vadelmataskuohje

  • Paista 225 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  • Anna jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria ja nauti.