Vadelmataskut
Vadelmataskut ovat helppo ja herkullinen tarjoiltava vaikka uuden vuoden aattona. Tähän herkkuun saa kätevästi käytettyä joululta mahdollisesti ylijääneet torttutaikinalevyt.
Helppo
Ainekset
500 g torttutaikinalevyjä (= 5 levyä)
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 20 g pistaasipähkinöitä
Vadelmamarmeladi
200 g puutarhavadelma, Pakkasmarja
1,5 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
+ 1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Ota torttutaikinalevyt sulamaan vadelmamarmeladin valmistuksen ajaksi.
Vadelmamarmeladi
- Kiehauta kattilassa vadelmat ja vesi. Murskaa marjojen rakenne rikki.
- Lisää hillosokeri ja keittele seosta sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
- Kaada laakealle astialle jäähtymään. Marmeladin rakenne paksuuntuu sen jäähtyessä.
Täyttäminen ja muotoilu
- Marmeladin jäähtyessä murskaa pistaasipähkinät veitsellä ja kaulitse torttutaikinalevyt puolet pidemmiksi alkuperäiseen verrattuna. Pistele levyt tihein pistoin haarukalla.
- Leikkaa jokainen kaulittu levy kolmeksi neliöksi. Pursota marmeladia kaksi raitaa neliön päälle ja niiden väliin vaniljatuorejuustoraita. Varo, ettei täytettä tule liikaa, sillä silloin se pursuaa uunissa. Ripottele päälle pistaasimurua.
- Sivele kananmunaa neliön reunoihin ja taita kulmat vastakkain. Painele sivut tiukasti haarukalla kiinni. Käännä leivonnainen ja painele sivut kiinni myös toiselta puolelta. Voitele kolmiot kananmunalla.
- Paista 225 asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
- Anna jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria ja nauti.