Vadelmaremmit

Vaneljan ja Tuulian reseptillä itse tehdyt karkkiremmit ovat suloinen ystävänpäivälahja. Vadelmien sijaan remmit voi tehdä myös esimerkiksi mansikoista.

Helppo

Ainekset

  • 5 dl vadelma (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
  • 1 tl aitovaniljaa

Valmistus

Lämmitä uuni 70 asteeseen. Annostele vadelmat, hunaja ja vanilja tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Saat vegaanisen version käyttämällä kookossiirappia hunajan sijaan. Mikäli käytät pakastettuja vadelma, sulata ne ensin. Voit myös tehdä soseutuksen esimerkiksi sauvasekoittimella. Suojaa uunipelti silikonisella leivin-alustalla tai öljytyllä leivinpaperilla. Kaada seos pellille ja levitä alle 1 cm paksuiseksi tasaiseksi levyksi. Paista 2 – 3 tuntia, tai kunnes pinta tuntuu kuivalta mutta hieman tahmealta kosketettaessa ja saat irrotettua vadelmalevyn alustasta helposti.

Varo paistamasta liian kauan, jotta remmeistä ei tule rapeita ja kuivia. Aseta uusi leivinpaperi pöydälle ja nosta vadelmalevy sen päälle. Leikkaa vadelmalevystä muutaman sentin paksuisia remmejä saksilla niin, että alla oleva leivinpaperi leikkautuu mukana. Kierrä remmit rullalle ja säilytä esimerkiksi suljettavassa, ilmatiiviissä lasipurkissa. Käytä muutaman viikon sisällä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit