Facebook Pixel
vadelmamuffinssi-uusivuosi

Vadelmamuffinssit suklaasydämellä

Vadelmamuffinssit suklaasydämellä
3,8 (75%) 4 votes
vegaani

Valmistusaika 45 minuuttia
Vaikeusaste Helppo
Annosmäärä 10 kpl isoja muffinsseja

Toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi näillä My Berry Forest laatimilla, suussa sulavilla vadelmamuffinsseilla, joiden sisällä piilee suklainen salaisuus.

Valmistus

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele muffinssivuoat muffinssipannuun tai uunipellin päälle.

Ota vadelmat sulamaan pakastimesta, murustele niitä hieman kulhoon ja sekoita joukkoon perunajauho niin, että marjamurut peittyvät. Sekoita yhteen kaurajuoma ja omenaviinietikka ja anna tekeytyä n. 5 minuuttia.

Sekoita kuivat aineet: jauhot, mausteet, leivinjauhe ja suola. Kaada joukkoon siirappi, kauramaito-viinietikkaseos sekä sulatettu kookosöljy. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja uunin keskitasolla n.30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun tarttuu taikinaa, anna muffinssien olla uunissa minuutin kerrallaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon noin puolet sulatetusta suklaasta.

Tee muffinsseihin reikä keskelle esimerkiksi lusikan toisella päällä. Valuta reikään sulaa suklaata ja kuorruta muffinssi suklaavaahdolla.

HUOM Jos et tarjoile muffinsseja heti, niitä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, koska muuten suklaasydän jähmettyy. Kuorruta muffinssit vaahdolla vasta juuri ennen tarjoilua.

vadelmamuffinssi-uusivuosi

Ainekset

Vadelmamuffinssit

  • 2 dl / n. 80 g Pakkasmarjan
    kotimaisia pakastevadelmia
  • 2 tl perunajauhoa
  • 3 dl kaurajuomaa tai muuta
    kasvipohjaista maitojuomaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitovaniljajauhetta
  • reilu ¼ tl suolaa
  • 1 ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 dl / n. 80 g sulatettua neitsytkookosöljyä
    tai muuta leivontaan sopivaa öljyä

Suklaasydän ja suklaakuorrute

  • 2,5 dl kaura- tai soijavispiä
  • 80 g suklaata, esim. puolet vegaanista
    maitosuklaata ja puolet tummaa suklaata
  • 1/2 dl pakastevadelmia murusteltuna
    koristeeksi vaahdon päälle

Reseptissä käytetyt tuotteet