Vadelmamuffinssit suklaasydämellä
Toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi näillä My Berry Forest laatimilla, suussa sulavilla vadelmamuffinsseilla, joiden sisällä piilee suklainen salaisuus.
Helppo
Ainekset
Vadelmamuffinssit
- 2 dl / n. 80 g Pakkasmarjan
kotimaisia pakastevadelmia - 2 tl perunajauhoa
- 3 dl kaurajuomaa tai muuta
kasvipohjaista maitojuomaa - 1 rkl omenaviinietikkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitovaniljajauhetta
- reilu ¼ tl suolaa
- 1 ½ dl vaahterasiirappia
- 1 dl / n. 80 g sulatettua neitsytkookosöljyä
tai muuta leivontaan sopivaa öljyä
Suklaasydän ja suklaakuorrute
- 2,5 dl kaura- tai soijavispiä
- 80 g suklaata, esim. puolet vegaanista
maitosuklaata ja puolet tummaa suklaata - 1/2 dl pakastevadelmia murusteltuna
koristeeksi vaahdon päälle
Valmistus
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele muffinssivuoat muffinssipannuun tai uunipellin päälle.
Ota vadelmat sulamaan pakastimesta, murustele niitä hieman kulhoon ja sekoita joukkoon perunajauho niin, että marjamurut peittyvät. Sekoita yhteen kaurajuoma ja omenaviinietikka ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Sekoita kuivat aineet: jauhot, mausteet, leivinjauhe ja suola. Kaada joukkoon siirappi, kauramaito-viinietikkaseos sekä sulatettu kookosöljy. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, jos tikkuun tarttuu taikinaa, anna muffinssien olla uunissa minuutin kerrallaan.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon noin puolet sulatetusta suklaasta.
Tee muffinsseihin reikä keskelle esimerkiksi lusikan toisella päällä. Valuta reikään sulaa suklaata ja kuorruta muffinssi suklaavaahdolla.
Huom. Jos et tarjoile muffinsseja heti, niitä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, koska muuten suklaasydän jähmettyy. Kuorruta muffinssit vaahdolla vasta juuri ennen tarjoilua.