Facebook Pixel
Vadelmakakku keksisydämellä

Vadelmakakku keksisydämellä

Vaikeusaste Vaativa
Annosmäärä 15

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Liisa-Maija Westerberg

Tämä upea vadelmakakku kätkee sisälleen ihanan pehmeän keksimoussen. Vadelman makupareina toimivat keksimoussen hento vaniljan aromi, sekä pohjan ja kuorrutteen tumma suklaa.

 

Valmistus

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Voitele vuoan reunat.

Sulata pohjaa varten voi ja suklaa. Vatkaa muna ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voisula. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista pohjaa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Keksimousse

Mittaa keksimoussea varten mascarpone, kuohukerma, tomusokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Leikkaa keksit paloiksi ja kääntele vaahtoon.

Nosta pohja tarjoiluvadille. Öljyä ja tomusokeroi pienen (halk. 15 cm) irtopohjavuoan reunus ja aseta se keskelle pohjaa. Levitä keksimousse pohjan päälle pienen vuoan sisään mahdollisimman tasaisesti. Asettele päälle noin 75 g vadelmista. Laita kakku jääkaappiin.

Vadelmamousse

Tee seuraavaksi vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata vadelmat ja paseeraa ne siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kulhossa. Ota ½ dl vadelmasoseesta sivuun ja sekoita loput tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sivuun ottamasi vadelmasose ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos moussen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

Kakun kokoaminen

Poista pienen irtopohjavuoan reunus keksimoussen ympäriltä. Öljyä ja tomusokeroi suuremman vuoan (halk. 20 cm) reunus ja aseta se pohjan ympärille. Kaada vadelmamousse vuokaan keksimoussen päälle ja ympärille. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Poista rengas kakun ympäriltä. Sulata kuorrutetta varten tumma suklaa ja 50 g voita. Anna jäähtyä hetken. Kaada suklaa-voisula kakun päälle, ohjaile valumista lusikan nurjalla puolella. Laita kakku kylmään.

Kuorrute ja koristelu

Vaahdota 100 g huoneenlämpöistä voita kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista hetki. Sulata 100 g vadelmia ja paseeraa ne siivilän läpi. Vatkaa huoneenlämpöinen vadelmasose voivaahtoon kovalla teholla. Siirrä seos pursotinpussiin ja pursota ruusukkeiksi kakun päälle.

Viimeistele kakku marengeilla, jäisillä vadelmilla ja makeisilla.

 

Ainekset

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 1 muna
  • ¾ dl fariinisokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 75 g kotimaisia pakastevadelmia

Keksimousse

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 175 g vaniljatäytekeksejä
  • 75 g kotimaisia pakastevadelmia

Vadelmamousse

  • 4 liivatelehteä
  • 300 g kotimaisia pakastevadelmia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrute ja koristelu

  • 75 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 1½ dl tomusokeria
  • 150 g kotimaisia pakastevadelmia
  • marenkeja
  • lakritsipalloja

Reseptissä käytetyt tuotteet