Vadelmadonitsikakku

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Kirsi Timonen

Tämä hauska kakku kootaan vadelman makuisista minidonitseista. Ihanan makea vadelman maku toistuu myös kuorrutteessa ja koristelussa. Kakku on kätevä juhlien keskipisteenä, sillä sitä ei tarvitse leikata, vaan jokainen voi napata siitä osan itselleen.

Vadelmadonitsikakku

Valmistus

Vadelmadonitsit

Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, öljy sekä sokeri ja toisessa kulhossa kaikki loput ainekset.

Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita niin, että taikina on juuri ja juuri tasaista.

Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota voideltuihin minidonitsipellin koloihin.

Paista minidonitseja 200 asteessa 5 – 6 minuuttia.

Vadelmakuorrute

Sulata vadelma ja painele ne siivilän läpi, jotta saat siemenetöntä vadelmapyreetä.

Sulata valkosuklaa.

Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto ja lisää mukaan vadelmapyree. Sekoita seos tasaiseksi.

Kakun kokoaminen

Jokaiseen kerrokseen tulee 9 minidonitsia.

Hahmottele ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle.

Dippaa donitsit yksitellen vadelmakuorrutteeseen ja laita jokaisen donitsin keskelle joko vaahtokarkki tai pala vadelmaa.

Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla. Kakkuun tulee viisi yhdeksän donitsin kerrosta (45 donitsia).

Laita valmis kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vadelmadonitsikakku

Vaativa

Ainekset

Vadelmadonitsit 

  • 1 muna
  • 150 g maustamatonta jogurttia
  • 3/4 dl öljyä
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 15 g pakastekuivattua vadelmaa

Vadelmakuorrute

  • 100 g Pakkasmarjan puutarhavadelmia
  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 50 g valkosuklaata

Lisäksi

minivaahtokarkkeja
vadelmia

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit