Vadelmadonitsikakku
Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti
Kirsi Timonen
Tämä hauska kakku kootaan vadelman makuisista minidonitseista. Ihanan makea vadelman maku toistuu myös kuorrutteessa ja koristelussa. Kakku on kätevä juhlien keskipisteenä, sillä sitä ei tarvitse leikata, vaan jokainen voi napata siitä osan itselleen.
Valmistus
Vadelmadonitsit
Sekoita toisessa kulhossa muna, jogurtti, öljy sekä sokeri ja toisessa kulhossa kaikki loput ainekset.
Yhdistä kulhojen sisältö ja sekoita niin, että taikina on juuri ja juuri tasaista.
Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota voideltuihin minidonitsipellin koloihin.
Paista minidonitseja 200 asteessa 5 – 6 minuuttia.
Vadelmakuorrute
Sulata vadelma ja painele ne siivilän läpi, jotta saat siemenetöntä vadelmapyreetä.
Sulata valkosuklaa.
Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto ja lisää mukaan vadelmapyree. Sekoita seos tasaiseksi.
Kakun kokoaminen
Jokaiseen kerrokseen tulee 9 minidonitsia.
Hahmottele ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle.
Dippaa donitsit yksitellen vadelmakuorrutteeseen ja laita jokaisen donitsin keskelle joko vaahtokarkki tai pala vadelmaa.
Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla. Kakkuun tulee viisi yhdeksän donitsin kerrosta (45 donitsia).
Laita valmis kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.
Vaativa
Ainekset
Vadelmadonitsit
- 1 muna
- 150 g maustamatonta jogurttia
- 3/4 dl öljyä
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 15 g pakastekuivattua vadelmaa
Vadelmakuorrute
- 100 g Pakkasmarjan puutarhavadelmia
- 100 g vaniljatuorejuustoa
- 50 g valkosuklaata
Lisäksi
minivaahtokarkkeja
vadelmia