Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

vadelmavaahtokarkkikakku

Vadelma-vaahtokarkkikakku

5/5 - (1 vote)

Ystävänpäiväksi valmistuu makea ja kauniin pinkki Vadelma-vaahtokarkkikakku, missä valkosuklaa-pohjan päällä komeilee vadelmista värinsä saanut vadelma-vaahtokarkkitäyte. Nam!

vadelmavaahtokarkkikakku

Mari_Pihlajamaki

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

  • Keskitaso
Ainekset

20 cm irtopohjavuoka

Valkosuklaa-pohja:

150 g              valkosuklaa

150 g              voi

1,5 dl               sokeri

1,5 dl               vehnäjauho

1 tl                    leivinjauhe

0,5 tl                suola

2 kpl                 kananmunat

Vadelma-vaahtokarkkitäyte:

200 g             Pakkasmarjan puutarhavadelma

1,5 dl              vesi

0,5 dl              sokeri

200 g              vaahtokarkit (mini)

2 dl                 kuohukerma

Koristeeksi:

Pakkasmarjan puutarhavadelmia

2 dl kuohukerma

Valmistusohje
  • Valmista valkosuklaa-pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingoita leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan väliin ja leikkaa leivinpaperista suikaleet myös reunoille.
  • Yhdistä valkosuklaa ja voi kattilaan. Sulata ne sekoitellen ja kaada sula seos kulhoon. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet, sekoita. Riko lopuksi munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä ensin vuoassa, irroita vuoan reuna ja anna jäähtyä täysin ennen täytettä.
  • Valmista vadelma-vaahtokarkkitäyte. Laita pohjan ja irtopohjavuoan reunan väliin reunakalvo tai leivinpaperi. Mittaa jäiset vadelmat, vesi sekä sokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Paseeraa neste siemenettömäksi siivilän läpi toiseen kattilaan, painele kaikki mehu talteen.
  • Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä ja lisää vaahtokarkit joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen (Huom. minivaahtokarkit sulavat paremmin kuin isot). Jätä seos jäähtymään kunnolla.
  • Vaahdota täytteen kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele se lopuksi jäähtyneen vadelma-vaahtokarkkiseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
  • Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla sekä vadelmilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet