Vadelma-mustikka-valkosuklaakakku ihanalla keksipohjalla

Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti

Kakkuvaltakunta -Minna

Tässä kakussa yhdistyy marjojen, sekä valkosuklaan makeus. Kakun täytteet ovat hempeän värisiä ja ne saavatkin jäädä näkyviin. Koristeena käytettävät marjat korostavat kakun värejä ja kutsuvat herkuttelemaan.

Vadelma-mustikka-valkosuklaakakku

Valmistus

Aloita kakun valmistus pohjasta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi/margariini  ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita leivinjauhe, suola ja vehnäjauho keskenään. Lisää nopeasti sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita nuolijaa apuna käyttäen tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.

Anna pohjan jäähtyä hyvin ja irrota vuoasta.

Täytemousse

Vatkaa vispikermavaahdoksi ja lisää siihen vaniljarahka. Jaa kolmeen yhtä suureen osaan.

Vadelma- ja mustikkatäytteet

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita nuolijaa apuna käyttäen 1/3 täytemoussen sekaan. Lämmitä tilkka vettä kiuhuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Anna liivatteiden sulaa tasaiseksi ja lisää sekoittaen täytemoussen joukkoon.

Tee mustikkatäyte samoin.

Valkosuklaatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kun suklaa on täysin sulanut, ota se pois vesihauteesta ja lisää sekaan ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytemoussen joukkoon. Kuumenna vesi ja lisää siihen liivatteet. Kaada koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.

Valkosuklaakuorrute

Laita liivatteet kylmään veteen. Lämmitä maito kiuhuvaksi, älä keitä. Lisää siihen valkosuklaa ja liivatteet. Sekoittele seos tasaiseksi. Jäähdytä kuorrute ennen kakun pinnalle kaatoa.

Kakun kokoaminen

Käytä irtopohja vuokaa ja korkeaa: 12cm reunakalvoa.

Laita alimmaksi keksipohja. Tee täytemousset samaan aikaan. Lisää niihin vasta lopuksi liivatteet, etteivät ne ehdi hyytyä ennen pohjalle kaatoa. Kaada pohjan päälle vuorotellen kaikkia kolmea täytettä. Ravistele vuokaa varovasti, että täytteet tasoittuvat reunoille. Anna hyytyä 1-2 tuntia jääkaapissa ennen kuorrutteen tekoa.

Kaada kuorrute täytteiden päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuosta ja nosta tarjoilu alustalle. Koristele vadelmilla, mustikoilla, kukilla, mintulla ja suklaarouheella ja herkuttele!

Vinkkejä

Kakun voi tehdä myös isompaan vuokaan, jolloin siitä tulee matalampi.

Kakun tekoa voi nopeuttaa korvaamalla pohjan esim digestivipohjalla.

Kakkuun voi halutessa tehdä myös selkeät kerrokset tekemällä yhden makukerroksen kerralla.

Pohjan voi tehdä paria päivää aiemmin ja säilyttää kelmutettuna jääkaapissa.

Vadelma-mustikka-valkosuklaakakku

Vaativa

Ainekset

Pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g vadelmavalkosuklaarouhetta (panda)

Täytemousse

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa

Vadelmatäyte

  • 1/3 täytemoussea
  • 1-2 rkl sokeria
  • 200 g vadelmia (kotimaisia puutarhavadelmia Pakkasmarja)
  • 3 liivatelehteä

Mustikkatäyte

  • 1/3 täytemoussea
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl mustikoita (Pakkasmarja)
  • 3 liivatelehteä

Valkossuklaamousse

  • 1/3 täytemoussea
  • 145 g valkosuklaata
  • 125 g ranskankermaa
  • 2 liivatelehteä

Valkosuklaapäällinen

  • 2 dl maitoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 liivatelehteä

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit