Vadelma-mustikka-valkosuklaakakku ihanalla keksipohjalla
Suomen upein vadelmakakku -kilpailun finalisti
Kakkuvaltakunta -Minna
Tässä kakussa yhdistyy marjojen, sekä valkosuklaan makeus. Kakun täytteet ovat hempeän värisiä ja ne saavatkin jäädä näkyviin. Koristeena käytettävät marjat korostavat kakun värejä ja kutsuvat herkuttelemaan.
Valmistus
Aloita kakun valmistus pohjasta
Vatkaa huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki. Sekoita leivinjauhe, suola ja vehnäjauho keskenään. Lisää nopeasti sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita nuolijaa apuna käyttäen tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.
Anna pohjan jäähtyä hyvin ja irrota vuoasta.
Täytemousse
Vatkaa vispikermavaahdoksi ja lisää siihen vaniljarahka. Jaa kolmeen yhtä suureen osaan.
Vadelma- ja mustikkatäytteet
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita nuolijaa apuna käyttäen 1/3 täytemoussen sekaan. Lämmitä tilkka vettä kiuhuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Anna liivatteiden sulaa tasaiseksi ja lisää sekoittaen täytemoussen joukkoon.
Tee mustikkatäyte samoin.
Valkosuklaatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kun suklaa on täysin sulanut, ota se pois vesihauteesta ja lisää sekaan ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada täytemoussen joukkoon. Kuumenna vesi ja lisää siihen liivatteet. Kaada koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
Valkosuklaakuorrute
Laita liivatteet kylmään veteen. Lämmitä maito kiuhuvaksi, älä keitä. Lisää siihen valkosuklaa ja liivatteet. Sekoittele seos tasaiseksi. Jäähdytä kuorrute ennen kakun pinnalle kaatoa.
Kakun kokoaminen
Käytä irtopohja vuokaa ja korkeaa: 12cm reunakalvoa.
Laita alimmaksi keksipohja. Tee täytemousset samaan aikaan. Lisää niihin vasta lopuksi liivatteet, etteivät ne ehdi hyytyä ennen pohjalle kaatoa. Kaada pohjan päälle vuorotellen kaikkia kolmea täytettä. Ravistele vuokaa varovasti, että täytteet tasoittuvat reunoille. Anna hyytyä 1-2 tuntia jääkaapissa ennen kuorrutteen tekoa.
Kaada kuorrute täytteiden päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuosta ja nosta tarjoilu alustalle. Koristele vadelmilla, mustikoilla, kukilla, mintulla ja suklaarouheella ja herkuttele!
Vinkkejä
Kakun voi tehdä myös isompaan vuokaan, jolloin siitä tulee matalampi.
Kakun tekoa voi nopeuttaa korvaamalla pohjan esim digestivipohjalla.
Kakkuun voi halutessa tehdä myös selkeät kerrokset tekemällä yhden makukerroksen kerralla.
Pohjan voi tehdä paria päivää aiemmin ja säilyttää kelmutettuna jääkaapissa.
Vaativa
Ainekset
Pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 100 g vadelmavalkosuklaarouhetta (panda)
Täytemousse
- 4 dl vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa
Vadelmatäyte
- 1/3 täytemoussea
- 1-2 rkl sokeria
- 200 g vadelmia (kotimaisia puutarhavadelmia Pakkasmarja)
- 3 liivatelehteä
Mustikkatäyte
- 1/3 täytemoussea
- 1 rkl sokeria
- 2 dl mustikoita (Pakkasmarja)
- 3 liivatelehteä
Valkossuklaamousse
- 1/3 täytemoussea
- 145 g valkosuklaata
- 125 g ranskankermaa
- 2 liivatelehteä
Valkosuklaapäällinen
- 2 dl maitoa
- 100 g valkosuklaata
- 2 liivatelehteä