Vadelma-Mariannekuppikakut pehmiskuorrutteella
Suloiset Vadelma-Mariannekuppikakut ovat helpot valmistaa vaikka vappubrunssille tai äitienpäivän aamuna. Kuppikakkujen taikina syntyy vain sekoittelemalla ainekset yhteen. Näiden vadelmaisten kuppikakkujen päälle pursotetaan valkosuklainen pehmisvaahto, joka kruunataan tuoreilla vadelmilla sekä pirteillä Mariannerakeilla.
Jos tuoreita vadelmia ei satu löytymään, voit myös käyttää koristeena kohmeisia kotimaisia vadelmia, samoja mitä tulee taikinaan. Jos käytät pakastevadelmia koristeluun, tee se juuri ennen tarjoilua.
Helppo
Ainekset
3 dl vehnäjauhot
1,5 dl sokeri
2 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhe
1 dl Marianne rouhe
2 kpl kananmuna
1 dl ruokaöljy
1 dl maito
200 g Pakkasmarjan puutarhavadelma
Pehmiskuorrute:
100 g valkosuklaa
2,5 dl vanilja vispikerma
2 rkl vaniljakreemijauhe
Koristeluun:
Tuoreet vadelmat
Marianne rouhe
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kuppikakkujen kuivat aineet sekaisin.
Yhdistä ja sekoita kananmunat, öljy ja maito omassa kulhossa. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lisää jäiset Pakkasmarjan puutarhavadelmat taikinaan ja kääntele taikina tasaiseksi.
Annostele taikina lusikalla isoihin muffinsivuokiin 12 kpl uunipellin päälle.
Nosta pelti uunin keksitasolle ja anna paistua uunissa noin 25 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Anna kuppikakkujen jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Pehmiskuorrute
Valmista pehmiskuorrute sulattamalla valkosuklaa mikrossa, jätä jäähtymään.
Vatkaa vanilja vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemi sekaan.
Kaada jäähtynyt sula valkosuklaa ohuena nauhana kerman joukkoon varovasti vatkaten. Älä ylivatkaa, jottei kermaseos juoksetu.
Laita kuorrute pursotinpussiin haluamasi tyllan kera ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Viimeistele kuppikakut tuoreilla vadelmilla ja Marianne rouheella.