Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Vadelma-marianne-kuppikakut

Vadelma-Mariannekuppikakut pehmiskuorrutteella

Suloiset Vadelma-Mariannekuppikakut ovat helpot valmistaa vaikka vappubrunssille tai äitienpäivän aamuna. Kuppikakkujen taikina syntyy vain sekoittelemalla ainekset yhteen. Näiden vadelmaisten kuppikakkujen päälle pursotetaan valkosuklainen pehmisvaahto, joka kruunataan tuoreilla vadelmilla sekä pirteillä Mariannerakeilla.

Jos tuoreita vadelmia ei satu löytymään, voit myös käyttää koristeena kohmeisia kotimaisia vadelmia, samoja mitä tulee taikinaan. Jos käytät pakastevadelmia koristeluun, tee se juuri ennen tarjoilua.

Marianne-vadelmakuppikakut-iso

Mari_Pihlajamaki

Resepti ja kuvat:

Mari Pihlajamäki

@saamarinkakut

Olen Mari Pihlajamäki Turusta ja voitin tvssä vastikään nähdyn Koko Suomi leipoo kuudennen kauden. Työkseni toimin kysynnänsuunnittelijana, vapaa-ajallani urheilen ja leivon aktiivisesti. Ylläpidän instagramissa Saamarinkakut-tiliä ja kirjoittelen samannimiseen blogiini. Leipominen on minulle nykyään erittäin rakas ja tärkeä harrastus. Tykkään leipoa kakkuja muille ja rakastan uusien reseptien ideointia sekä kehittelemistä!

  • Helppo
  • 12 annosta

Ainekset

3 dl                 vehnäjauhot

1,5 dl              sokeri

2 tl                  vaniljasokeri

2 tl                  leivinjauhe

1 dl                  Marianne rouhe

2 kpl              kananmuna

1 dl                 ruokaöljy

1 dl                 maito

200 g              Pakkasmarjan puutarhavadelma

Pehmiskuorrute: 

100 g              valkosuklaa

2,5 dl              vanilja vispikerma

2 rkl                vaniljakreemijauhe

Koristeluun:

Tuoreet vadelmat

Marianne rouhe

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita kuppikakkujen kuivat aineet sekaisin.

Yhdistä ja sekoita kananmunat, öljy ja maito omassa kulhossa. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lisää jäiset Pakkasmarjan puutarhavadelmat taikinaan ja kääntele taikina tasaiseksi.

Annostele taikina lusikalla isoihin muffinsivuokiin 12 kpl uunipellin päälle.

Nosta pelti uunin keksitasolle ja anna paistua uunissa noin 25 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

Anna kuppikakkujen jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Pehmiskuorrute

Valmista pehmiskuorrute sulattamalla valkosuklaa mikrossa, jätä jäähtymään.

Vatkaa vanilja vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemi sekaan.

Kaada jäähtynyt sula valkosuklaa ohuena nauhana kerman joukkoon varovasti vatkaten. Älä ylivatkaa, jottei kermaseos juoksetu.

Laita kuorrute pursotinpussiin haluamasi tyllan kera ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Viimeistele kuppikakut tuoreilla vadelmilla ja Marianne rouheella.

Reseptissä käytetyt tuotteet