Vadelma jogurttijäädyke
Raikas ja kesäinen vadelma jogurttijäädyke sopii kaikille vadelman ystäville.
Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.
Keskitaso
Ainekset
Jäädyke
- 200 g kotimaisia vadelmia
- 1 prk Marja Puree Mansikkaa
- 2 dl vispikermaa
- 4 kananmunan keltuaista
- 1,5 dl tomusokeria
- 200 g ruokajogurttia
- 2 tl vaniljasokeria
Vadelmasiirappi
- 250 g vadelmia
- 2 dl vettä
- 3 dl sokeria
- tilkka marja- tai sitruslikööriä
Valmistus
Jäädyke
Survo vadelmat kulhossa mansikkasoseen joukkoon. Vaahdota kerma ja nosta jääkaappiin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin jäähtynyt vadelmaseos, jogurtti ja kermavaahto. Mausta vaniljasokerilla. Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun 2 litran vetoiseen rengasvuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pakasta 5 – 6 tuntia, mielellään yön yli.
Vadelmasiirappi
Mittaa marjat, vesi ja sokeri kasariin. Keitä 10 minuuttia tai kauemmin jos haluat siirapista paksumpaa. Mausta seos halutessasi liköörillä ja voit myös puristaa sen siivilän läpi, jolloin saat siirapista kauniin tasaista. Nosta kylmään maustumaan.
Ota jäädyke huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoilua. Upota jäädykevuoka täyttörajaan asti kuumaan veteen muutamaksi sekunniksi. Kumoa jäädyke vadille. Valuta hiukan vadelmasiirappia päälle tai peiliksi vadille.