Vadelma-fetasalaatti
Valloittavan aromikkaat puutarhavadelmat sopivat jäätelön, jälkkäreiden ja virkistävien juomien lisäksi suolaisiin ruokiin. Kokeile vaikka tätä vadelmaista fetasalaattia!
Helppo
AINEKSET
Vadelmavinegeretti:
175 g (1 rs) tuoreita vadelmia
½ dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria
Salaatti:
175 g (1 rs) tuoreita vadelmia
6 tomaattia
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
2 persikkaa
½ sitruunan mehu
3 oksaa tuoretta basilikaa ja lisää koristelua varten
200 g fetaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
Laita kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Laita 3 rkl oliiviöljyä ja sinapinsiemenet kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes siemenet alkavat poksahtelemaan ja saavat hieman väriä. Kaada sinapinsiemenöljy suureen kulhoon. Pilko tomaatit, kirsikkatomaatit ja persikat runsaan suupalan kokoisiksi paloiksi paloiksi ja laita kulhoon sinapinsiemenöljyn kanssa. Revi kulhoon basilikan lehtiä ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti mutta niin, että kastike peittää tomaatit ja persikat kauttaaltaan. Nostele tomaatit ja persikat tarjoiluastiaan.
Kaada vadelmavinegretti kulhoon jääneen kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin ja pyörittele loput vadelmat kastikkeessa. Lusikoi vadelmat ja kastiketta – sekä erityisesti sinapinsiemeniä – salaatin päälle. Laita loppu kastike tarjolle erillisessä kulhossa.
Murusta feta salaatin päälle ja koristele basilikan lehdillä.