Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Vadelma-fetasalaatti

Rate this reseptit

Valloittavan aromikkaat puutarhavadelmat sopivat jäätelön, jälkkäreiden ja virkistävien juomien lisäksi suolaisiin ruokiin. Kokeile vaikka tätä vadelmaista fetasalaattia! 

VADELMA-FETASALAATTI

 

Satokausikalenteri 

Tämän reseptin ideoi meille Satokausikalenteri.

  • Helppo
  • 4 annosta

AINEKSET

Vadelmavinegeretti:

175 g (1 rs) tuoreita vadelmia

½ dl oliiviöljyä

3 rkl omenaviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi

suolaa ja pippuria

 

Salaatti:

175 g (1 rs) tuoreita vadelmia

6 tomaattia

1 pieni rasia kirsikkatomaatteja

2 persikkaa

½ sitruunan mehu

3 oksaa tuoretta basilikaa ja lisää koristelua varten

200 g fetaa

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl sinapinsiemeniä

suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Laita kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Laita 3 rkl oliiviöljyä ja sinapinsiemenet kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes siemenet alkavat poksahtelemaan ja saavat hieman väriä. Kaada sinapinsiemenöljy suureen kulhoon. Pilko tomaatit, kirsikkatomaatit ja persikat runsaan suupalan kokoisiksi paloiksi paloiksi ja laita kulhoon sinapinsiemenöljyn kanssa. Revi kulhoon basilikan lehtiä ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti mutta niin, että kastike peittää tomaatit ja persikat kauttaaltaan. Nostele tomaatit ja persikat tarjoiluastiaan.

Kaada vadelmavinegretti kulhoon jääneen kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin ja pyörittele loput vadelmat kastikkeessa. Lusikoi vadelmat ja kastiketta – sekä erityisesti sinapinsiemeniä – salaatin päälle. Laita loppu kastike tarjolle erillisessä kulhossa.

Murusta feta salaatin päälle ja koristele basilikan lehdillä.

Reseptissä käytetyt tuotteet