Facebook Pixel
vadelmabrownie

Vadelma-browniet

Suklaa ja marjat sopivat ihanasti yhteen. Tässä resepti täyteläisen tummansuklaan ja ihanan kirpsakan vadelman koostamiin brownieihin.

Viivi Piispanen

Resepti ja kuvat

Viivi Piispanen, Makustella

  • Aktiivinen 40min, Passiivinen 35min
  • Helppo
  • 20 annosta

Ainekset

  • 4dl leivontakaakaota
  • 2dl vehnäjauhoja
    (myös gluteenittomat jauhot käy)
  • 8 kananmunaa
  • 400g tummaa suklaata
  • 500g voita
  • 6dl fariinisokeria
  • 200g vadelmia

Tuorejuustotäyte:

  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1dl vehnäjauhoja

Koristeluun tomusokeria ja vadelmia

Valmistusohje

Voit halutessasi puolittaa ainekset ja käyttää 20cm x 30cm kokoista vuokaa. Ohjeemme määrillä loihdit pellillisen maukkaita brownieita.

Yhdistä kaakaojauho ja vehnäjauhot. Riko munat eri kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mittaa suklaa, voi ja sokeri kattilaan ja sulata hellalla miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi välillä sekoittaen. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä joukkoon kuivat aineet.

Tuorejuustotäyte: Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, munat ja jauhot.

Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja laita puolet vadelmista pohjalle. Kaada niiden päälle ¾ taikinasta. Lusikoi tuorejuustotäytettä taikinan päälle ja laita sen jälkeen vielä loput taikinasta pellille. Tee lusikan varrella pintaan pyörteitä ja ripottele päälle loput vadelmat. Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 30-35 minuuttia. Brownie on parhaimmillaan, kun se on hieman pehmeää sisältä. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet