Uunilohi puolukka-fetakuorrutuksella
Tiesitkö että kotimaiset metsämarjat sopivat raikastamaan myös kalaruokia. Tässä olisi ihana puolukkainen kuorrutevinkki uunilohelle. Puolukoissa on ihanasti hapokkuutta ja mukavasti aromeja, joten voit tuoda uudenlaista särmää korvaamalla, perinteisen kalan kaverin, sitruunan puolukoilla.
Voit myös korvata puolukat metsämustikoilla, jos puolukka tuntuu liian voimakkaalle marjalle. Jos käytät mustikoita, lisää halutessasi fetamarjaseokseen myös 1/2 sitruunan mehu ja raasta mukaan hieman sitruunankuorta. Mustikat ovat hapokkuudeltaan miedompia kuin puolukat, joten sitruuna sopii mukavasti mustikoiden makupariksi.
Helppo
Ainekset
600g lohta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
200g fetajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
200g Pakkasmarjan pakastepuolukoita
1 rkl hunajaa
(purjoa tai sipulia)
Koristeluun
tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Nosta ruodoton lohifilee uunivuokaan. Kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele pintaan suola.
- Sekoita kulhossa puolukoiden joukkoon hunaja. Murenna feta kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy ja mustapippuri. Halutessasi voit lisätä tähän seokseen silputtua purjoa tai sipulia. Lusikoi seos kalan päälle.
- Kypsennä kalaa 175 asteisessa uunissa (150 astetta kiertoilmauunissa) noin 20-25min.
- Voit koristella kalan tuoreilla basilikan lehdillä.
- Voit myös valmistaa kalan lisukkeeksi kermaisen kastikkeen. Sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai erilaisten perunoiden kera.