Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

sydanpikkuleivat

Sydänpikkuleivät

Rate this reseptit

Helppotekoiset ja herkulliset sydänpikkuleivät kätkevät sisäänsä Kuningas-marjasekoituksesta valmistettua marmeladia. Lopputuloksen viimeistelee valkosuklaa sekä tomusokeri. Nämä herkut sopivat täydellisesti esimerkiksi ♥️ ystävänpäivään, äidille, valmistujaisiin tai muihin juhlahetkiin. Pakkaa keksit kauniisti ja loihdi näin upea itse tehty lahja.

pihla-sallinen

Resepti ja kuvat: Pihla sallinen

Olen 16-vuotias Pihla. Suurin intohimoni on leipominen. Käyn lukiota ja sen ohella kehittelen uusia reseptejä sekä makuyhdistelmiä. Minulla on 4H-yritys, jossa leivon tilauksesta. Leipomuksiani pääset katsomaan tarkemmin Instagramista. Olet myös saattanut huomata minut Koko Suomi leipoo -ohjelman 6. kaudelta, missä etenin finaaliin saakka.

Instagram: @metsavadelma

  • 1h 15 min
  • Helppo
  • 20 annosta

Ainekset

Keksit

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

1 tl vaniljasokeria

Kuningas-marmeladi

250 g Kuningas -marjasekoitusta, Pakkasmarja

2 rkl vettä

1 ¾ dl hillosokeria

+ n. 30 g valkosuklaata

+ tomusokeria

Valmistusohje

Kuningas-marmeladi

  • Kiehauta kattilassa Kuningas-marjasekoitus ja vesi. Murskaa marjojen rakenne rikki survimella.
  • Lisää hillosokeri ja keittele seosta noin 15 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
  • Kaada laakealle astialle jäähtymään. Marmeladin rakenne paksuuntuu sen jäähtyessä.

Keksit ja kokoaminen

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna.
  • Yhdistä vehnäjauho, mantelijauho ja vaniljasokeri. Lisää vähän kerrallaan taikinaan välillä vatkaten.
  • Laita taikina kelmussa kylmään lepäämään noin 30 minuutiksi. (Valmista marmeladi tällä aikaa.)
  • Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuiseksi ja ota sydänmuotilla palasia. Ota päällyskeksejä varten puolet sydämistä erilleen ja leikkaa niistä pienemmällä sydänmuotilla pois keskeltä palanen.

pikkuleivat-valmistus

  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia.
  • Pursota sulatetulla valkosuklaalla raitoja ja hunnuta hieman tomusokeria päällyskeksien päälle.
  • Pursota valmis marmeladi aluskeksien päälle ja yhdistä kansiin. Nauti hyvässä seurassa!

pikkuleivat-valmistus

 

Reseptissä käytetyt tuotteet