Sydänpikkuleivät
Helppotekoiset ja herkulliset sydänpikkuleivät kätkevät sisäänsä Kuningas-marjasekoituksesta valmistettua marmeladia. Lopputuloksen viimeistelee valkosuklaa sekä tomusokeri. Nämä herkut sopivat täydellisesti esimerkiksi ♥️ ystävänpäivään, äidille, valmistujaisiin tai muihin juhlahetkiin. Pakkaa keksit kauniisti ja loihdi näin upea itse tehty lahja.
Helppo
Ainekset
Keksit
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria
Kuningas-marmeladi
250 g Kuningas -marjasekoitusta, Pakkasmarja
2 rkl vettä
1 ¾ dl hillosokeria
+ n. 30 g valkosuklaata
+ tomusokeria
Valmistusohje
Kuningas-marmeladi
- Kiehauta kattilassa Kuningas-marjasekoitus ja vesi. Murskaa marjojen rakenne rikki survimella.
- Lisää hillosokeri ja keittele seosta noin 15 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
- Kaada laakealle astialle jäähtymään. Marmeladin rakenne paksuuntuu sen jäähtyessä.
Keksit ja kokoaminen
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna.
- Yhdistä vehnäjauho, mantelijauho ja vaniljasokeri. Lisää vähän kerrallaan taikinaan välillä vatkaten.
- Laita taikina kelmussa kylmään lepäämään noin 30 minuutiksi. (Valmista marmeladi tällä aikaa.)
- Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuiseksi ja ota sydänmuotilla palasia. Ota päällyskeksejä varten puolet sydämistä erilleen ja leikkaa niistä pienemmällä sydänmuotilla pois keskeltä palanen.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7 minuuttia.
- Pursota sulatetulla valkosuklaalla raitoja ja hunnuta hieman tomusokeria päällyskeksien päälle.
- Pursota valmis marmeladi aluskeksien päälle ja yhdistä kansiin. Nauti hyvässä seurassa!