Suklaa-mustaherukka smoothie bowl

Smoothie bowl tarkoittaa täyttävämpää lusikoitavaa smoothieta, joka tarjoillaan kulhoista. Koska smoothie on paksumpaa, kuin juotava smoothie, voit myös koristella annoksen näyttävästi marjoilla, hedelmän paloilla, syötävillä kukilla, pähkinöillä, siemenillä tai granolalla.

Tässä reseptissä herukkainen smoothie saa makuparikseen suklaisen smoothien. Kirpeä mustaherukka kannattaa yhdistää banaanin, mansikan ja maitotuotteen kanssa, jotka pehmentävät hyvin tuota vahvempaa marjan makua. Lopputuloksena ihanan täyteläinen smoothiebowl täynnä luonnon omia vitamiineja. Voit myös korvata reseptin tavanomaiset maitotuotteet kasvimaitotuotteilla riippuen ruokavaliostasi.

Mustaherukka-suklaa-smoothiekulho

Helppo

Ainekset

Suklaa smoothie
1 banaani
1 dl kylmää (manteli/kaura) maitoa TAI (maustamatonta/vanilja) jogurttia
2 rkl mantelilastuja tai kauraleseitä
2 rkl kaakaojauhetta

Herukkainen smoothie
100g kotimaisia pakastemustaherukoita
100g kotimaisia pakastemansikoita
1 banaani
1 dl kasvismaitoa/maitoa TAI 2 dl maustamatonta/vanilja jogurttia

 

 

 

Blendaa herukkainen smoothie ja suklainen smoothie omissa astioissaan täydellä teholla kunnes seokset ovat täysin sileitä.  Jos blenderisi ei ole ihan tehokkain, kannattaa pitää tarpeeksi taukoja ja lusikoida massaa välillä reunoilta alas. Voit myös valmistaa smoothiet sauvasekoittimella. Paksumman smoothien suhteen tämä voi olla jopa helpompaa kuin blenderillä.

Mitä kohmeisempia ovat pakastemarjat tuossa marjasmoothiessa, sitä paksumpi on smoothien rakenne eli aluksi kannattaa laittaa ehkä vähän vähemmän nestettä ja lisätä sitä sitten tarpeen mukaan (helpompaa näin kun toisin päin).

Kun smoothiet ovat tasaisia annostele näitä tarjoilukulhoihin haluamallasi tavalla, esim. vuorotellen muodostaen kerroksia ja sitten annoksen pinnalle nostat lusikalla kumpaakin väriä näkyville. Koristele annokset esimerkiksi smoothiessa käyttämilläsi raaka-aineilla tai ihan millä mielesi tekee!

Reseptin luoja

Resepti: Pakkasmarja

Kuva ja idea: Vanelja ja Tuulia

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit