Raparperi-vadelma toscapaistos
Tässä My Berry Forest -blogin laatimassa reseptissä mehevä raparperi-vadelmapaistos kruunataan herkullisella toscakuorrutteella. Reseptissä on mahdollista käyttää margariinin sijasta luomuvoita. Tällöin resepti ei ole kuitenkaan vegaaninen tai maidoton.
Vinkki: Testaa pakastevadelmien tilalla myös pakastemansikoita.
Valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Asettele pakasteraparperin palat ja pakastevadelmat tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Sekoita joukkoon perunajauho ja sokeri.
Vaahdota yhteen margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot, kardemumma ja suola. Ota taikinasta noin ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan ja painele raparperinpalojen ja vadelmien joukkoon tasaisesti. Paista piirakkaa uunissa 20 minuuttia.
Kaada kaikki toscakuorrutteen ainekset kattilaan. Sekoita aineksia keskilämmöllä, kunnes kuorrute kiinteytyy. Murustele ja levitä kuorrute esipaistetun piirakan pohjalle ja anna paistua vielä 10-15 minuuttia, tai kunnes kuorrute on kauniin kullan ruskea.
Tarjoile piirakka vadelmien ja vaahdotetun kauravispin tai kermavaahdon kanssa.
Keskitaso
Ainekset
Piirasvuoan pohjalle
- 250 g Pakkasmarja pakasteraparperia
- 100 g Pakkasmarja kotimaisia pakastevadelmia
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl fariinisokeria (tai kookossokeria)
Piirakkamuru
- 50 g vegaanista leivontamargariinia (tai luomuvoita)
- 1 dl fariinisokeria (tai kookossokeria)
- 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- ¼ tl suolaa
Toscakuorrute
- 50 g vegaanista leivontamargariinia (tai luomuvoita)
- 0,75 dl fariinisokeria (tai kookossokeria)
- 3 dl / 100 g mantelilastuja
- 0,5 dl kauravispiä, ei tarvitse vaahdottaa (tai kuohukermaa)
- ¼ tl suolaa
Tarjoiluun
- Pakkasmarja kotimaisia pakastevadelmia
- Vaahdotettua kauravispiä tai kermavaahtoa