Räiskäleet mansikkahillolla ja kermavaahdolla

Räiskäleet kermavaahdolla ja mansikkahillolla tarjoiltuna ovat kesäklassikko, joka onnistuu nyt myös gluteenittomana ja maidottomana tällä Vaneljan ja Tuulian ihanalla reseptillä!

Keskitaso

Ainekset

Räiskäleet

  • 2,5 dl kaurajauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl koivusokeria
  • pieni hyppysellinen suolaa
  • 3 dl vichyä / kuplavettä
  • 2 rkl kookosöljyä, sulana

Kookoskermavaahto

  • 1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)
  • 1 rkl koivusokeria
  • ½ aitoa vaniljaa

Mansikkahillo

  • 3 dl mansikoita (tuoreita tai pakastemansikoita sulatettuina)
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta (tai chia-siemeniä)
  • 1 rkl koivusokeria

Valmistus

Räiskäleet

Lämmitä paistinpannu liedellä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kuplavesi ja öljy ja sekoita. Lisää tilkka kookosöljyä pannulle ja kaada päälle taikinaa ohueksi räiskäleeksi. Paista, kunnes pinta näyttää kuivalta. Käännä ohuella ja leveällä lastalla ja paista toinenkin puoli. Valmista lopusta taikinasta räiskäleitä samalla tavalla.

Kookoskermavaahto

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi paksu valkoinen aines kulhoon. Lisää makeutus ja vanilja. Vatkaa vispilällä tai sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain mausteista.

Mansikkahillo

Paloittele ja soseuta mansikoita hieman pienessä kulhossa esimerkiksi lusikan avulla. Lisää sekaan pellavansiemenrouhe ja makeutus. Kaada lasipurkkiin ja jätä paksuuntumaan jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Reseptin luoja

Resepti ja kuvat
Vanelja & Tuulia

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit