Facebook Pixel
puolukkasampylat

Eijan Puolukkasämpylät

maidoton

Valmistusaika 1/2 tuntia aktiivinen, 2h passiivinen
Vaikeusaste Helppo
Annosmäärä 25 kpl

Mikä onkaan kotoisampaa, kuin itseleivotut sämpylät! Jo pelkkä vastaleivottujen sämpylöiden tuoksu hurmaa ja pelastaa harmaimmankin päivän. Tämä suussasulavien sämpylöiden resepti on meidän Eijalta, täältä Pakkasmarjan keittiöstä. Tällä kertaa Eija päätti lisätä sämpylätaikinaansa kotimaisia pakastepuolukoita. Pirteät puolukat makeutuvat sopivasti uunissa ja tuovat pehmeän kuohkeisiin sämpylöihin jännittävää vivahdetta. Nämä puolukkasämpylät ovat mahtavia suolaisen voin sekä juuston kera ja löytävät paikkansa myös joulupöydästä.

 

OHJE

Lämmitä vesi n. 42ºC. Kaada vesi leivontakulhoon ja lisää joukkoon hiiva, suola, siirappi ja hiutaleet ja sekoita hyvin.

Lisää vehnäjauhot erissä, tarkkaillen taikinan rakennetta. Taikina saisi jäädä löysähköksi, jotta saat kuohkeita sämpylöitä. Eli koko määrää ei välttämättä tarvitsen laittaa, jos näyttää että taikinasta tulisi liian kovaa.

Lopuksi lisää taikinaan öljy ja kohmeiset puolukat.

Anna sämpylöiden kohota n. 20 min. Kaada tämän jälkeen taikina pöydälle ja jaa se 25 osaan. Leivo taikinapaloista pyöreitä- tai solmusämpylöitä. Anna sämpylöiden kohta vielä n. 30 min, jonka jälkeen paista niitä 225ºC noin 15 min.

sampylat

AINEKSET

  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 pss kuivahiivaa
  • n. 2dl ruishiutaleita tai valmista puuroa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pakaste puolukoita

Reseptissä käytetyt tuotteet