Puolukkarieskat
Nämä Vaneljan ja Tuulian reseptin mukaan tehdyt lämpimät rieskat maistuvat ihanilta uunituoreena ja puolukka tuo niihin hauskaa kirpeyttä ja herkullista makua. Rieskoista saa myös helposti gluteenittomat valitsemalla gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja!
Keskitaso
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl kaurajauhoa (tai tattarijauhoa)
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl kaurajogurttia
- 2 rkl sulaa luomuvoita (tai oliiviöljyä)
- 1 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 1 dl jäisiä puolukoita
pinnalle
- kaurahiutaleita
Valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää jogurtti, voi tai öljy sekä hunaja ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita varovasti.
Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja annostele ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele kostutetuin sormin tasaiseksi. Ripottele rieskojen pinnalle hieman kaurahiutaleita koristeeksi. Paista noin 25 – 30 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämpimänä ja nauti!