Facebook Pixel

Puolukkarieskat

Puolukkarieskat
3,5 (70%) 2 votes
gluteeniton, sokeriton/ei lisättyä, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Keskitaso
Annosmäärä 8

Lämpimät rieskat maistuvat ihanilta uunituoreena ja puolukka tuo niihin hauskaa kirpeyttä ja herkullista makua. Rieskoista saa myös helposti gluteenittomat valitsemalla gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja!

Tämä ihana resepti on Vaneljalta ja Tuulialta.

Valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää jogurtti, voi tai öljy sekä hunaja ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita varovasti.

Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja annostele ne leivinpaperille päällystetylle uunipellille. Taputtele kostutetuin sormin tasaiseksi. Ripottele rieskojen pinnalle hieman kaurahiutaleita koristeeksi. Paista noin 25 – 30 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämpimänä ja nauti!

Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kaurajauhoa (tai tattarijauhoa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl kaurajogurttia
  • 2 rkl sulaa luomuvoita (tai oliiviöljyä)
  • 1 rkl kotimaista luomuhunajaa
  • 1 dl jäisiä puolukoita
  • pinnalle kaurahiutaleita