Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

puolukkapiirakka-kakku

Puolukkapiirakka -juustokakku

Kuohkea ja pehmeä piirakkapohja kätkee sisäänsä viettelevän puolukan.
Välissä makuhermoja hellivä toffee ja pintakerroksessa lumoava lupaus
valkosuklaan ja puolukan silkkisen pehmeästä yhdistelmästä. Piirakan kruunaa
metsän raikkaat puolukat.

puolukka-piirakka-kakku

Vanillacakes

Resepti: Vanillacakes

”Intohimoni ja harrastukseni on leivonta, jossa saan luoda käsilläni kaunista. Tykkään kehitellä uusia reseptejä, kuvia ja ohjeita jaan instagramiin sekä blogiin. Työni ohella teen myös tilauskakkuja silloin tällöin.”
Instagram: @vanilllacakes
  • Keskitaso
  • 8 annosta

Puolukkapiirakka
125 g voita
1.5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl maitoa
1.5 dl puolukkaa

Toffeekastike
50 g voita
50 g fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Puolukka-valkosuklaatäyte
150 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g puolukkaa
2.5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
sokeria tarvittaessa oman maun mukaan.

Puolukkapiirakka

Pohja paistetaan 20 cm kakkuvuoassa, suihkuta vuokaspray ja laita pohjalle
leivinpaperi sekä reunoille kaistaleet.
1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon.
4. Yhdistä kuivat aineet joukkoon sekä maito ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää jäiset puolukat käännellen taikinan joukkoon ja kaada taikina
kakkuvuokaan.
6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-35 minuuttia kunnes tikkuun ei jää
enään taikinaa.
7. Anna piirakkapohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa pohja, laita kelmu
pohjan päälle.
8. Jäähdytä pohja täysin ennen toffeen tekoa.

Toffeekastike

1. Lämmitä kattilassa voi ja fariinisokeri keskenään niin että voi sulaa.
2. Lisää kuohukerma joukkoon ja keitä noin 8-10 minuuttia.
3. Pistele puolukkapiirakan pohjaan pillillä reikiä. Valuta hieman jäähtynyt
toffeekastike kakkupohjan päälle.

Puolukka-valkosuklaatäyte

1. Keitä puolukat kattilassa, soseuta blenderissä ja paseeraa puolukoista vain
neste.
2. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
3. Laita liivatteet kylmään veteen.
4. Vispaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi.
5. Sekoita keskenään vaniljatuorejuusto, valkosuklaa, vaniljasokeri ja
puolukoiden neste.
6. Lämmitä tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet joukkoon.
7. Kaada liivateseos valkosuklaa-puolukka seokseen.
8. Lisää vispikerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
9. Laita piirakkapohjan ympärille tiiviisti kiinni reunavuoka johon suihkutettu
vuokaspray.
10.Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja laita jääkaappiin noin 4 tunniksi.
11.Koristele kakku, juuri ennen tarjoilua, kohmeisilla pakastepuolukoilla, valkosuklaalla ja timjamilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet