Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

puolukka-kinuski-kakku

Puolukka-kinuskitäytekakku

Tämä mehevä ja näyttävä kakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Kakkuun tulee kinuskivaahdon lisäksi raikkaita puolukoita, joka tekevät siitä lempeän kirpeän. Yhdessä makean makuhermoja kutkuttelevan kinuskin kanssa puolukat luovat kakusta ainutlaatuisen makunautinnon. -Viivi

Viivi Piispanen

Resepti ja kuvat

Viivi Piispanen, Makustella

  • 1,5h aktiivinen + 4h passiivinen
  • Keskitaso
  • 12-15 annosta annosta

Ainekset

Kakkupohja
5-6 kananmunaa
Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta

Kinuskitäyte
3dl Kuohukermaa
2dl Fariinisokeri
4dl Vispikermaa
3-4rkl vaniljakreemijauhetta

Puolukoita

Tarvitset keittiövaa’an

Valmistusohje

Kinuskitäyte
Aloita kinuskikastikkeen valmistamisella. Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna niin kauan, että seos kiehahtaa mutta älä keitä. Nosta kinuski jäähtymään. Kinuskin täytyy olla jääkaappikylmää, jotta sen voi vatkata.

Pohja
Valmista pohja hyvissä ajoin, jotta se kerkeää jäähtyä.

Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Tämän jälkeen kerro munien paino 0,7:llä josta saat sokerien ja jauhojen painot. Mittaa siis sokerit kulhoon: munien paino x 0,7. Vatkaa tämän jälkeen munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Mittaa jauhot samalla tavalla: munien paino x 0,7. Jaa jauhot vielä niin, että 10% niistä on perunajauhoja ja loput 90% vehnäjauhoja. Lisää vielä jauhoihin leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.

Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kinuskitäyte
Kun kinuskikastike on kylmää, vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon 4dl vispikermaa ja vaahdota se. Tämän jälkeen yhdistä vaahdot ja kääntele nuolialla sekaisin. Lisää kinuskivaahtoon 3-4rkl vaniljakreemijauhetta ja täyte on valmis.

Kakun kokoaminen
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja puolukkamehulla ja lisää pohjan päälle kinuskivaahtoa. Ripottele vaahdon päälle reilusti puolukoita. Tee näin jokaisessa kerroksessa. Voit käyttää reunakalvoa kun kokoat kakkua, näin saat siistimmät reunat, mutta ilmankin pärjäät loistavasti. Nosta kakku kokoamisen jälkeen jääkaappiin ja koristele vasta sen jälkeen.

Käytä koristeluun kinuskivaahdon loput sekä puolukoita.

Reseptissä käytetyt tuotteet