Facebook Pixel
puolukka-kinuskikakku

Puolukka – Kinuskikakku

Valmistusaika 60 min
Vaikeusaste Keskitaso
Annosmäärä 12

Syksyn herkkukakussa on pehmeää kinuskimoussea puolukkapiirakan päällä. Koko koreus viimeistellään raikkaalla puolukkakiilteellä. Tämän ihanan reseptin, jossa makea kinuskimousse saa tasapainoa ja raikkautta kirpeistä puolukoista, on meille ideoinut Makeaa-bloggaaja Liisa Westerberg. Hän valmisti tämän kakun poikansa sukulaissynttäreille. Lue hänen tarinansa tästä tapahtumasta hänen blogistaan.

P O H J A

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle puolukat. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä hyvin.

T Ä Y T E

Mittaa 2 dl kuohukermaa ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes kylmään vesilasiin tiputetusta pisarasta muodostuu pallo vesilasin pohjalle. Jäähdytä kinuskikastike jääkaappikylmäksi. Mittaa jäähtynyt kinuski, loput kuohukermasta ja mascarpone kulhoon. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi ja levitä puolukkapiirakan päälle. Anna asettua jääkaapissa muutaman tunnin.

K I I L L E

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kiillettä varten puolukat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi kuuma puolukkamehu kulhoon ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä välillä sekoitellen haaleaksi. Kaada haalea mehu kakun päälle ja anna jähmettyä 1–2 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla

A I N E S O S A T

P O H J A

  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • 4 dl Pakkasmarja pakastepuolukoita

T Ä Y T E

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa

K I I L L E

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl Pakkasmarja pakastepuolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Reseptissä käytetyt tuotteet