Puolukka-kinuskijuustokakku
Tämä syksyinen kakku hurmaa makean kinuskin ja kirpsakan puolukan yhdistelmällä. Kakku on juuri sopivan makea ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi illanistujaisiin. Tämän herkun tekeminen onnistuu jokaiselta helppoutensa vuoksi. -Viivi
Helppo
Ainekset
Pohja
- 140 g digestive-keksejä
- 50 g margariinia
Täyte
- 300 g maustamatonta (tai vanilja) tuorejuustoa
- 200 g vaniljarahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl jäisiä puolukoita
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 dl puolukkamehua
- 4 liivatelehteä
Kinuskikiille
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 0,5 tl sormisuolaa
- 2 liivatelehteä
- Koristeluun puolukoita
Valmistus
Pohja
Aloita valmistamalla keksipohja. Murskaa keksit ja sulata margariini mikrossa. Yhdistä keksit margariinisulan kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimargariiniseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka. Kääntele vatkattu kuohukerma tuorejuustorahkaseoksen joukkoon. Kuumenna puolukkamehu mikrossa. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman puolukkamehun joukkoon. Jäähdytä nestettä hetki. Lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten.
Kääntele täytteen joukkoon jäiset puolukat, jotta täyte ei värjäänny. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Laita kakku jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Kiille
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin kaksi minuuttia. Sekoita kinuskin joukkoon suola. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele puolukoilla.