Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Puolukka-kinuskijuustokakku

Tämä syksyinen kakku hurmaa makean kinuskin ja kirpsakan puolukan yhdistelmällä. Kakku on juuri sopivan makea ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi illanistujaisiin. Tämän herkun tekeminen onnistuu jokaiselta helppoutensa vuoksi. -Viivi

Ainekset

Pohja

  • 140 g digestive-keksejä
  • 50 g margariinia

Täyte

  • 300 g maustamatonta (tai vanilja) tuorejuustoa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl jäisiä puolukoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl puolukkamehua
  • 4 liivatelehteä

Kinuskikiille

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl sormisuolaa
  • 2 liivatelehteä

 

  • Koristeluun puolukoita

Valmistus

Pohja

Aloita valmistamalla keksipohja. Murskaa keksit ja sulata margariini mikrossa. Yhdistä keksit margariinisulan kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimargariiniseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka. Kääntele vatkattu kuohukerma tuorejuustorahkaseoksen joukkoon. Kuumenna puolukkamehu mikrossa. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman puolukkamehun joukkoon. Jäähdytä nestettä hetki. Lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla vatkaten.

Kääntele täytteen joukkoon jäiset puolukat, jotta täyte ei värjäänny. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Laita kakku jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Kiille

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin kaksi minuuttia. Sekoita kinuskin joukkoon suola. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele puolukoilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet