Punaherukkamuffinit
Kirpsakat punaherukat sopivat mainiosti muffineihin, kun nämä yhdistää makean banaanin ja maukkaan maapähkinävoin kanssa. Nämä ihanat Vaneljalta ja Tuulialta saadun reseptin mukaiset muffinit maistuvat aamusta iltaan!
Keskitaso
Ainekset
- 2 kypsää banaania
- 2 luomukananmunaa
- 3 rkl maapähkinävoita
- ½ dl kauramaitoa
- 2 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl jäisiä punaherukoita
Valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kananmunat, pähkinävoi, kauramaito ja hunaja ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos isoon kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki kuivat aineet. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita varovasti. Anna taikinan levätä noin 5 minuuttia.
Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 30 – 35 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin ja taikinaan painettu hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.