Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Punaherukka-jogurttipiiraat

Nämä pienet marjaherkut voi täyttää mieleisillään marjoilla ja nauttia vaniljakastikkeen kanssa. Nämä suorastaan sulavat suuhun! Tällaisia pikkupiiraita on mukava ottaa mukaan vaikka metsäretkelle koriin, kahville kaveriksi. Tällä kertaa nämä saivat täytteekseen kivan kirpsakan punaherukan, mutta esimerkiksi pelkällä mustikalla näistä tulee aivan vastustamattomia!

Resepti
Mia Uusitalo

  • noin 1h
  • Helppo
  • 12 annosta

Taikina
200g huoneenlämpöistä voita
150g sokeria
1 kananmuna
80g perunajauhoa
200g vehnäjauhoja
2g leivinjauhetta

Täyte
200g maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
60g sokeria
2tl vaniljasokeria

200g punaherukoita

 

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon samalla sekoittaen kananmuna. Lisää jauhot, sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Erota osioista pieni pala taikinaa kansiksi.

Painele isompi taikina foliovuokien pohjalle, sekä reunoille. Täytä kuppien pohja punaherukoilla. Sekoita täytteen jogurtti,sokerit ja kananmuna keskenään ja jaa täyte punaherukoiden päälle kuppeihin. Muotoile pikkutaikinasta vuokaan ”kansi”. Painele ”kansi” reunoilta kiinni pohjataikinan kanssa keskenään. Pistele pintaan muutama reikä haarukalla.

Paista piiraat 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes piirakat ovat hieman ruskistuneet pinnalta.

Anna piiraiden jäähtyä hetki ja nauti vaniljakastikkeen, tai jäätelön kanssa.